La patronal penedesenca es desmarca de Foment del Treball i es posiciona a favor del referèndum

Representants de les entitats, partits polítics i sindicats de la Vegueria es van reunir el passat 28 de juliol al castell de Castellet i la Gornal per conjurar-se en pro del referèndum de l’1 d’octubre, donar suport a les institucions del país i defensar els drets democràtics de la societat catalana.

La convocatòria va ser organitzada per la Coordinadora Proreferèndum 2017 de la Vegueria Penedès que, darrere les lletres Democràcia, va voler fer extensiva a les quatre comarques penedesenques la iniciativa duta a terme a la capital del Garraf el 6 de juliol, en què es va llegir un manifest al qual s’hi havien adherit 51 entitats de la comarca.

Durant l’acte es va llegir un manifest a través del qual es va voler posar de manifest que “la voluntat d’expressió dels catalans mitjançant un referèndum és majoritària, transversal i congruent amb la determinació pacífica i democràtica que han expressat les multitudinàries manifestacions de la societat organitzada a favor del dret a decidir”.

A la lectura del manifest s’hi van adherir Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, Associació de Municipis per la Independència, UGT, Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, la Parròquia de Sant Pere de Castellet, Consells Comarcals del Garraf i Baix Penedès, així com els representants comarcals dels partits sobiranistes (PdeCat, ERC, Democràcia de Catalunya, CUP i MES).

Amb el suport de la patronal penedesenca

També s’hi va sumar la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP), que s’ha desmarcat de Foment del Treball i s’ha posicionat públicament a favor del referèndum. De fet, el president de la FEGP, Martí Sistané, va enviar el 4 d’agost una carta al president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, demanant un major consens en els pronunciaments que fa la patronal catalana, qui uns dies abans havia considerat que la declaració d’independència amb una majoria simple “suposaria un cop d’estat jurídic contrari al dret intern i internacional”.

A la carta es reitera que la FEGP “coincideix amb la majoria de la societat catalana també a l’hora d’assumir com a propi el dret a decidir, tant o més sobre aquelles qüestions que afecten el devenir econòmic i social del país” i s’advoca per un referèndum “que faci possible el gest més democràtic i irrenunciable de la ciutadania: expressar la seva opinió”.

FER UN COMENTARI