El 20 i 21 d’abril tindrà lloc a Vilafranca, l’Àtica Penedès, un festival d’arts escèniques de petit format que se celebra en quatre espais de la vila poc convencionals com menjadors, sales d’estar, patis interiors, terrats, etc. Aquests quatre emplaçaments es mantenen en secret fins al mateix moment de la representació.

L’objectiu del festival és trencar la barrera entre artista i públic i crear un ambient de proximitat. És per això que el festival s’anomena Àtica, en tribut a la primera tragèdia grega (500 aC) que va barrejar artistes i públic.

Tot i que els emplaçaments són sorpresa, els quatre espectacles sí que es fan públics. En aquesta edició hi participaran quatre companyies de recorregut internacional: Alex Bartri, creador, dissenyador i manipulador del titella Mr Bartri; la companyia Eia, que representaran un fragment de l’espectacle de circ participatiu Espera; el duet musical Agartha Flamenco; i, finalment, l’obra de teatre Jocs Perillosos, dirigida per Lara Díez Quintanilla. Les representacions tindran una durada d’uns vint minuts.

El festival està pensat perquè en els dos dies hi puguin participar un total de 180 persones, 90 cada dia i agrupades en grups de 30. La idea és que cada grup pugui veure l’espectacle i canviar al següent emplaçament.

El públic que hi vulgui participar haurà de comprar les participacions (18 euros) al taller de Serigrafia Jopintu, de Vilafranca, i haurà de deixar també un correu electrònic. Uns dies abans del festival rebrà un correu electrònic que el citarà el dia 20 o 21 en un emplaçament concret. La trentena de persones de cada grup tindrà un guia que els anirà portant per cada espai.

Aquesta és la segona edició del Festival Àtica i segons Bruno Valls, un dels seus creadors, la idea és que cada any vagi creixent: “l’any passat hi havia dos grups de vint persones, enguany n’hi haurà tres de trenta i fins a quatre espectacles, també hem ampliat l’equip del festival amb dues persones més”, explica. Contràriament al que podria semblar, trobar espais per celebrar el Festival no els és complicat: “hi ha públic que va venir l’any passat i que aquest any ja ens ha ofert el seu terrat o el seu menjador”, comenta Valls.

FER UN COMENTARI