La Fundació Pau Casals converteix la beca per a violoncel·listes en un guardó internacional

0
1269
El director general de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, i l’agregada cultural del Consolat General d’Uruguai a Barcelona, Sylvia Roig, aquest dimarts en la presentació del guardó internacional Pau Casals. FOTO: ACN

La Fundació Pau Casals ha presentat aquest dimarts al CCCB de Barcelona una nova convocatòria de la beca per a joves violoncel·listes Pau Casals que, en la seva 34a edició, s’ha volgut convertir en un guardó internacional. “Un guardó ajuda més en la carrera d’un jove músic que no pas una beca”, ha explicat el director general de la Fundació, Jordi Pardo, que ha indicat que la nova etapa que s’enceta busca “crear un sentiment i que els guanyadors se sentin ambaixadors de la institució”.

El premi, que fins ara estava adreçat a joves de la Unió Europea i Puerto Rico, enguany també s’expandeix a l’Uruguai. Un fet que significa un primer pas per ampliar, en un futur, la convocatòria a altres països del continent americà i l’asiàtic. L’arribada a l’Uruguai ha estat possible fruit d’un acord de col·laboració institucional amb el país llatinoamericà que permetrà, a més, celebrar la Diada Pau Casals 2018 a Montevideo, on el mestre va actuar en dues ocasions, l’any 1931 i el 1937.

El guardó compta amb una dotació econòmica de 18.000 euros i amb un jurat integrat per músics de prestigi internacional com Marta Casals, Marc Coppey, Alban Gerhardt, Frans Helmerson i Arnau Tomàs. Al marge del guardó principal, el jurat podrà atorgar un accèssit de 6.000 euros per a aspirants de Catalunya, la resta de l’estat espanyol, Andorra i la Catalunya Nord.

S’hi podran presentar joves de fins a 22 anys que siguin estudiants de grau superior de violoncel o que el tinguin aprovat. El termini de presentació de candidatures ja està obert i finalitza el 6 de juliol. L’audició final tindrà lloc el 26 de novembre a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

La Fundació Pau Casals, establerta per Pau i Marta Casals l’any 1972, va crear la beca Pau Casals l’any 1984 amb l’objectiu de donar suport a joves violoncel·listes en la seva formació i el seu perfeccionament tècnic i artístic.

Tot i que la convocatòria és de caràcter biennal, la Fundació ha admès que s’està treballant amb l’objectiu d’impulsar-lo cada any i dotar-lo d’una major aportació econòmica.

FER UN COMENTARI