Vilafranca acollirà, per onzè any consecutiu, un dels cursos que s’organitzen en el marc del cicle “Els Juliols de la Universitat de Barcelona”. A diferència de la resta de cursos que s’organitzen arreu del territori, a Vilafranca tots els cursos que s’han organitzat han versat sobre la mateixa temàtica: el vi, tot i que cada any s’ha analitzat des d’una perspectiva diferent.

Enguany porta per títol “Vins que estimen la terra. Viticultura, sostenibilitat i responsabilitat”. La directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia, ha descatat que hi ha preocupació pel canvi climàtic “i crèiem important explicar què s’està fent i què podem fer en el futur per una viticultura més sostenible i responsable”.

El pes del territori
Per Joan Cuscó, tècnic del Vinseum i director del curs, enguany el programa reflecteix la importància del territori, ja que molts dels professors que hi participen són del Penedès. L’encarregat d’inaugurar-lo serà Miquel Agustí Torres, president de Bodegues Torres, que explicarà l’experiència de la seva empresa per fer front al canvi climàtic, mentre que l’encarregat de tancar-lo serà Jaume Gramona. Enmig hi haurà una sessió amb Josep Maria Albet i Noya sobre les varietats autòctones i una amb Ruben Parera, de Finca Parera, sobre biodinàmica. “Aproparem la visió del territori des de diverses empreses i generacions diferents que fan projectes i tenen maneres de fer també molt diverses” conclou Joan Cuscó.

A banda de l’experiència de les empreses entorn de la sostenibilitat, també hi haurà sessions més tècniques a càrrec de l’INCAVI i de l’IRTA, es parlarà sobre noves formes de fer turisme, es farà una aproximació a altres DO de l’estat espanyol i es presentarà l’experiència vitivinícola de la Catalunya Nord. A més de les sessions teòriques, el curs es complementa amb tastos i visites a cellers.

El curs tindrà una durada de vint hores i està obert a un màxim de 30 persones.

FER UN COMENTARI