Aquest matí s’ha presentat el nou local del projecte enoturístic de La Carretera del Vi, ruta que repassa l’antic recorregut que uneix les vinyes del Penedès i les platges del Garraf.
El local, situat a l’estació de tren de Vilafranca, servirà com a punt de referència i promoció de la ruta i els 12 cellers que la conformen, i també serà un lloc físic més on incentivar l’enoturisme i els atractius de la zona.
La presidenta del projecte, Mireia Tetas, ha volgut destacar la importància de la sostenibilitat i la col·laboració entre empreses i administració pública en la creació de la ruta i l’adquisició del local. En total hi participen 12 cellers i els ajuntaments dels 7 municipis que es recorren (Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Sant Miquel d’Olèrdola, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges), i també les eines i empreses que permeten desenvolupar la ruta llogant un cotxe elèctric compartit (carsharing), segway, bicicleta o bicicleta elèctrica.
Per Tetas, el fet que la ruta disposi de suficients recursos per evitar emissions de CO2 la converteix en una proposta encara més atractiva, ja que s’ha aconseguit construir “la primera wine road estatal sostenible”.
Joan Nicolás ha insistit en la importància de fomentar la col·laboració en detriment a la competició de cara al futur econòmic, i ha reivindicat les opcions de la ruta (segways, bicicletes i carsharing) com a “una bona manera de fomentar l’ús raonable dels cotxes a la ciutat”.
Per la seva banda, Ignasi Pérez d’Esportec (empresa que organitza activitats esportives a la natura) ha fet constar el propi interès en aquesta col·laboració com una manera de participar al turisme penedesenc i fomentar les activitats a l’aire lliure.
Finalment l’alcalde vilafranquí i nou diputat de Turisme a Barcelona, Pere Regull, ha exposat que des del punt de vista de la Diputació calen iniciatives com La Carretera del Vi per tal “d’esponjar el turisme de la capital i reconduir-la als seus entorns, per fer entendre als turistes que Barcelona és molt més i, alhora, evitar les problemàtiques que suposa una saturació turística a Barcelona”. Regull ha afirmat que al Penedès es podrien potenciar molts sectors econòmics, però que s’ha de tenir en compte que “el vi és el nostre ADN i estimular-nos en aquest sector ajuda a millorar, també, la nostra qualitat de vida”.