Coopsetània i la Federació de Cooperatives de Treball fan arribar les seves propostes per estendre l’economia social a tots els partits que concorren a les municipals
Dilluns a la tarda la seu de Coopsetània a Vilafranca va acollir la roda de premsa de presentació del document “10 mesures per cooperativitzar els municipis”, un decàleg elaborat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i adoptat per Coopsetània.
Amb aquest document es pretén que els diferents partits polítics que el pròxim 26 d’abril concorreran a les eleccions municipals incloguin mesures de foment i promoció d’iniciatives socioeconòmiques basades en la propietat col·lectiva, la gestió democràtica, la limitació del lucre, l’arrelament territorial i el servei al bé comú. En definitiva, que promoguin accions i polítiques per incentivar el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària (ESS).
Entre les mesures proposades hi ha la creació de consells municipals de l’ESS; incrementar la dotació econòmica a les agències de promoció econòmica perquè incentivin la creació de cooperatives; cedir a les cooperatives del territori la gestió de vivers d’empreses, espais de cotreball…; fomentar les finances cooperatives, ètiques i solidàries i la compra pública socialment responsable; o promoure ajuts per la transformació d’empreses i associacions en cooperatives.
L’Ateneu, referent de l’ESS al territori
L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf és l’espai de referència de l’Economia Social i Solidària al Territori i com a tal ofereix ja diversos serveis per poder desplegar les deu mesures esmentades. Organitza i convoca, de forma gratuïta, formacions específiques per a prescriptors de les diferents administracions, gestories, assessories i col·legis professionals sobre ESS, creació de cooperatives, transformació d’entitat a cooperativa. També es coordina amb les diferents agències de promoció econòmica del territori per oferir servei d’assessorament especialitzat en emprenedoria col·lectiva.
També està duent a terme assessoraments i acompanyaments en l’àmbit de la promoció d’habitatge en cessió d’ús i cooperatiu en general. Ofereix formacions sobre finances ètiques, sobre proveïdors responsables, etc. I té un programa de continuïtat d’un negoci en clau cooperativa. A més, ofereix tallers sobre cooperativisme en escoles i centres de secundària del territori.