Agraïment a 40 empreses que trenquen el cercle de l’exclusió

0
2044
L'acte ha tingut lloc a l'auditori del Vinseum

El Grup Entrem-hi va retre dimecres un modest reconeixement a la quarantena d’empreses que formen part de la xarxa Junts trenquem el cercle!, després de tres anys d’existència. Un programa que possibilita que, tal com va fer notar el regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca Joan Manel Montfort, persones amb risc d’exclusió, amb alta vulnerabilitat, puguin accedir a una formació integral encaminada a la seva inserció laboral, en alguns casos dels quals s’aconsegueix gràcies a la implicació d’un seguit que les contracten i alhora es beneficien de descomptes fiscals, de manera que tothom hi guanyi.

Qui va tenir l’enginy d’unir interessos comuns és Entrem-hi, que cada any fa aquest acte d’agraïment. El president de Nou Verd, una de les cooperatives que integra el grup, Xavier Vallès, va dir que “un projecte com aquest té sentit perquè” malgrat la sortida de la crisi econòmica “hem de seguir donant feina a la gent i que la gent se senti bé treballant”, fent-los sentir que “totes les feines són importants”.

En aquests tres anys Junts trenquem el cercle! Ha atès 216 persones, de les quals 76 han aconseguit trobar un lloc de treball. En aquest període s’han fet 482 accions de millora de l’ocupabilitat, 93 pràctiques de formació, 64 millores de competències lingüístiques i 55 empreses i entitats han format part de la xarxa.

L’acte va comptar amb una mostra de dansa contemporània a càrrec de Marina Esteve i també amb una xerrada del filòsof Francesc Torralba sobre el valor del treball. Torralba va dir que el treball és un dret, però que no ha de ser un privilegi ni un suplici. Va avançar que el procés de mecanització farà que desapareguin moltes de les feines que hi ha actualment, i que quedaran les que requereixin la imaginació, la creació, l’emprenedoria, el consell, el consol, l’educació… “la petjada humana”, en definitiva. El pensador creu que “el treball genuí ha de millorar l’entorn i la persona”, no generar dependències ni consumisme, i que per aconseguir l’excel·lència només calen tres coses: constància (entengui’s persistència en l’esforç), humilitat (o voluntat d’aprendre del que en sap més) i cooperació (en el sentit de convergència de forces amb un mateix objectiu).

FER UN COMENTARI