Aquest divendres i dissabte tindrà lloc a l’Arboç la Mostra Enogastronòmica L’Enramada, que amb tan sols tres edicions passades està ja plenament consolidada i en creixement. Seran dos dies en què la coca enramada, típica de les nostres contrades i que res té a envejar a la pizza, serà la protagonista.
L’escenari de la Mostra serà la plaça Catalunya, a partir d’avui a la tarda i demà durant tot el dia. Enguany hi haurà divuit parades, de les quals sis seran de fleques del Penedès (dues més que l’any passat). Hi haurà expositors vinguts del Vendrell, Santa Oliva, Bellvei, Sant Jaume, la Ràpita, els Monjos, Sant Marçal, Sant Pau d’Ordal, Font-rubí, Bonastre, Vilafranca i el mateix l’Arboç, i l’Ajuntament arbocenc espera que entre els dos dies es puguin superar les 13.000 degustacions a què es va arribar l’any passat.
Un dels moments importants de l’Enramada serà divendres al vespre, primer amb la conferència Cuina de territori que pronunciarà Josep Pascual, xef del restaurant Ull de Llebre (la Bisbal) i membre del col·lectiu Terra i Taula, i el posterior Show Cooking de timbal de coca enramada de garrofa gratinada amb allioli de poma, que faran Pascual i el cuiner del restaurant El Bosc de Banyeres, Jordi Martínez.
L’altra estrella enogastronòmica convidada a L’Enramada és el mediàtic mestre forner Xavier Barriga, que dissabte oferirà un tast de pans tradicionals-artesans del Forn Turris, amb oli del Celler Mas Perdut i cava del Celler 10 d’Abril. Una activitat amb aforament limitat a 40 comensals, que té un preu de 2 euros, i per a la qual cal reservar plaça a [email protected].
L’Enramada també ha preparat moltes altres activitats familiars com sorteigs, tallers infantils, inflables, visites al Museu de Puntes de Coixí, així com un maridatge de catànies de Vilafranca amb vins de la DO Penedès (aforament limitat a 40 persones).