“Bòria” i “Marger” de Sumarroca, Vins de Mas

0
424

El mes de novembre passat la DO Penedès va anunciar la creació de les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas per reconèixer les elaboracions més excepcionals vinculades a una masia centenària. Recentment, Sumarroca s’ha convertit en un dels primers cellers que obté aquest reconeixement en ambdues categories: el vi negre “Bòria”, elaborat amb syrah, ha obtingut la distinció de Gran Vi de Mas; i el vi blanc de guarda “Marger”, elaborat amb xarel·lo i macabeu, la de Vi de Mas. Òscar Llombart, director tècnic de Sumarroca assegurava que: “és de gran importància donar singularitat als vins elaborats amb criteris d’excel·lència i de respecte pel territori”.

En el cas de Sumarroca el mas centenari és Molí Coloma, un antic molí paperer datat del segle XV on es fa l’elaboració, la criança i l’embotellat. L’envolten la vinya ecològica de la Finca Garrofer (1979) de la qual se n’extreu el syrah del “Bòria”, i les vinyes de més de 30 anys de xarel·lo i macabeu amb les quals s’elabora el “Marger”. En els dos casos, el raïm és collit a mà i es dedica exclusivament al vi en qüestió.

FER UN COMENTARI