L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa un dispositiu de vigilància aèria, amb l’ús de drons, per controlar que es compleixi la prohibició d’omplir piscines. Els vols es faran de forma periòdica i es compararan les imatges captades per comprovar si s’han produït canvis. En el cas que es detecti alguna infracció, es podrien interposar sancions econòmiques, tot i que l’Ajuntament encara està fent els primers reconeixements i no han procedit a sancionar.

L’ús de drons es tracta d’una acció innovadora, dins de les mesures excepcionals contra la sequera establertes per la Generalitat. En el cas de Calafell, l’ús de drons permet controlar les 2.500 piscines particulars que hi ha al municipi, una quantitat inassumible si el control es fes a peu de carrer.

Segons ha explicat el regidor d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, “Calafell és un dels municipis de Tarragona amb més piscines per habitant i, a més, es tracta d’uns dels consums d’aigua més grans que hi ha”. Marcos afegeix que a traves dels consums “també podríem esbrinar qui incompleix la normativa, però amb els drons tenim un sistema més ràpid i eficaç”.

Imatge captada pel dron mentre sobrevola els habitatges amb piscina de Calafell. / Ajuntament

Si be la situació a Calafell “no és preocupant de moment”, l’Ajuntament ja aplica altres mesures per reduir el consum d’aigua. S’ha restringit, per exemple, el reg als parcs, jardins i zones verdes (que només es fa per supervivència), s’han tancat les dutxes de les platges i les fonts per beure que no tenien en un tancament automàtic, i també s’han buidat les fonts ornamentals. El Consistori també ha decidit suspendre els actes festius que impliquen un gran consum d’aigua, com les festes de colors, i la neteja de carrers no es fa amb aigua de la xarxa, sinó amb aigua no potable provinent de pous.

FER UN COMENTARI