L’Ajuntament de Calafell tira endavant aquest estiu una intervenció arqueològica al jaciment romà del Vilarenc. Els treballs, que es fan amb col·laboració amb la Universitat de Barcelona, contemplen excavar un sector del jaciment que encara no ha estat investigat a fons, consolidar els murs de les restes arqueològiques que corresponen a una de les edificacions del jaciment i la col·locació de retolació informativa que explicarà els trets d’aquesta vil·la romana.

L’actuació també preveu delimitar un perímetre per protegir mínimament les restes. No serà cap tanca, sinó una cinta de corda, que faci visible que no s’hi ha d’accedir. I és que, el jaciment està molt exposat, ja que es troba enmig d’un parc públic i tothom s’hi pot acostar, fins i tot a tocar-lo.

Del segle I aC

El jaciment va ser excavat per primer cop en una data tan remota com l’any 1883, quan s’hi van trobar les restes d’un gran edifici, de més de 1.000 m2. El 1967 es va produir la troballa fortuïta d’unes cisternes. I el 1988 es van localitzar les restes d’un altre edifici, també romà, a uns 300 metres de les cisternes.

Es tracta de les construccions d’una gran finca agrícola, que van anar ampliant-se al llarg del temps, amb tres moments constructius identificats. Les restes més antigues semblen provenir de les dues darreres dècades del segle I aC.

FER UN COMENTARI