Càritas estrena a la Geltrú un pis compartit per a sis persones sense sostre

0
713

Vilanova té greus mancances d’habitatges per a emergència social. Ara, però, gràcies a l’esforç realitzat per Càritas, les mancances són una miqueta menors. Dimecres al vespre es va presentar públicament la llar El Llimoner, un pis compartit amb capacitat per a sis persones en situació de gran vulnerabilitat. Es troba al carrer Terrissaires, al barri de la Geltrú, i és fruit de la cessió efectuada per la Parròquia, de la mà de mossèn Pere Milà, d’una part de l’antiga rectoria, que s’ha rehabilitat per convertir-la en habitatge social. El pis té tres habitacions dobles, espais comuns diàfans, un terrat i serà per a estades curtes o mitjanes. Diumenge de 10 a 12 del migdia farà jornada de portes obertes a tothom i s’estrenarà al setembre.

Fraternitat, caritat

Durant els parlaments inaugurals, el vilanoví Ramon Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, va dir que en aquest pis “podem reconèixer la concreció de quelcom que el papa Francesc ens demanava, que calia encarnar la fraternitat”. No va ser l’única referència al papa. També el va citar Manolo Bretón, president de Càritas Espanya, i el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés. Bretón va dir també que el projecte “engloba tot el que és Càritas: família, habitatge, benestar, acollida, alimentació i suport a menors i a joves”. I el bisbe va subratllar que les persones que hauran de menester el pis “tenen una història, unes aspiracions, uns sentiments que són essencials per a Càritas”. En la seva benedicció a la casa, va demanar a Déu: “procureu que aquesta casa sigui domicili de caritat”. Paraules en consonància amb les de l’alcaldessa Olga Arnau, (“aquest és un projecte que desprèn amor”), que es va fer seu un eslògan de Càritas: “mai saps quan la vida et deixarà de somriure”.

El 0,7% de la nòmina

El pis compartit, el segon que té Càritas a la ciutat i que se suma als de Vilafranca, Sant Sadurní i Gelida, fa 134 m2 i la seva rehabilitació ha costat 180.000 euros: el 50% l’ha aportat Càritas Espanya, el 25% Càritas Sant Feliu i en el 25% restant hi han contribuït diverses donacions, entre les quals les de deu empreses, el Rotary i també el 0,7% de la nòmina aportat voluntàriament per alguns treballadors de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI