Covides ha presentat la nova gamma de vins catalogats com a Vi de Mas. Amb aquesta línia, Covides busca posicionar-se al mercat apostant per la qualitat i el valor afegit dels seus productes. És el llançament del seu primer Vi de Mas seguint la nova normativa D.O. Penedès.
La gamma presentada porta per nom Mas Llinda i al mercat es podrà trobar en dues versions, un vi negre cabernet sauvignon amb una producció de 1.200 ampolles, i un vi blanc xarel·lo amb una producció total de 1.700 ampolles. A la verema hi ha col·laborat Coop-era, un projecte de facilitació del relleu agrari i d’inserció de col·lectius altament vulnerables.
L’origen dels productes ve del Mas Llinda, una masia catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local i que compta amb una capella documentada des de l’any 979. Envoltada de vinyes de diverses varietats, aquesta masia ha tingut una dedicació a la vinya i al raïm al llarg de les diverses generacions, tal com explica Oriol Puig, fill del propietari de la masia. Puig s’ha mostrat molt agraït per col·laborar, valorant l’esforç dedicat per aconseguir el producte final.
Sobre els productes, Maira Ros, tècnica en viticultura, ha valorat la idíl·lica localització de la masia: “les característiques del Penedès les hem trobat en aquesta masia, molt lligada al territori”. Entre les especificacions de la catalogació hi ha que la vinya ha de tenir una edat mínima de 10 anys i el raïm ha de ser collit a mà. No es pot comercialitzar abans dels 8 mesos en el cas dels vins blancs i de 20 mesos, en els negres.
Un altre aspecte que destaca Ros és la integració del paisatge en el significat de llinda (separació de territoris) i la seva ubicació, en un petit turó, sent-ne aquests detalls distintius del producte.
De cara al futur, Covides estudia portar aquest model de Vi de Mas cap a altres masies, per continuar apostant pel celler experimental i buscar una nova línia de treball de vins qualificats, els Vins de Mas ‘Super premium’.