Cubelles ja ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana una nova edició, la quarta, del Cubermut, la fira del vermut i de l’aperitiu del municipi. Els dies 4 i 5 de novembre, el passeig marítim s’omplirà de professionals del sector, productors de la comarca, restauradors locals i experts en vermut, amb l’objectiu de donar a conèixer els seus productes i promoure la cultura dels aperitius. Des de l’Ajuntament de Cubelles esperen mantenir les dades d’afluència de les edicions anteriors i auguren rebre al voltant dels 5.000 visitants al llarg del cap de setmana.
A la fira s’hi podran degustar més d’un centenar de referències dels millors vermuts, des dels més clàssics fins als més innovadors, i maridar-los amb propostes gastronòmiques que fan del Cubermut “una experiència culinària única”. Els tastets, a més, estaran amenitzats amb música en directe, que anirà a càrrec dels grups Veneno en la Piel, Kojacs, Dantuvi i dels concerts acústics d’Esther Luna Dueto i Salva Beltran, entre altres.
Un dels plats forts d’aquesta edició són els tallers gastronòmics que es faran al llarg de la jornada de dissabte. Al matí, Olave i la vermuteria Lo Racó del Vermutenc proposen un tast maridatge de vermut i formatges i, al vespre, el director i presentador de Vermut Ràdio, Isidre Santos, ha preparat una sessió divulgativa sobre el món del vermut, així com un tast de diferents referències. Les dues activitats requereixen d’inscripció prèvia i les places són limitades.
Els organitzadors del Cubermut també han apostat per fer arribar la fira als més petits, amb diverses activitats familiars i la creació d’un espai de joc amb mercats i cuinetes per estimular la imaginació de la canalla. També es podrà gaudir de jocs tradicionals i de l’actuació, diumenge a quarts de dotze del matí, dels Castellers del Foix, que tenen previst fer un assaig obert a la façana marítima.
El Cubermut compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i és organitzada per l’Ajuntament de Cubelles, el restaurant El Peixet, la Vermuteria Canalla i la Pizzeria Francesco.