El camp de treball de la vila romana de Darró, a Vilanova i la Geltrú, ha fet una nova troballa de restes arqueològiques aquest estiu. Es tracta, principalment, de fragment d’agulles d’ós per filar, una moneda –que caldrà restaurar– i fragments de pintura mural de tonalitats diverses. Unes restes que indicarien la presència d’un espai rellevant a prop d’aquesta zona per rebre visites i fer negocis, segons ha indicat el director de les excavacions, Juan Garcia.
Els treballs s’han fet a l’espai XVI de la vila, on s’ha pogut documentar en bona part de l’estança un paviment i a l’extrem unes terres grisoses amb gran quantitat de ceràmica d’ús domèstic, principalment olles, cassoles i tapadores, que arriba a Darró des del nord d’Àfrica, Algèria i Tunísia.
L’arqueòleg Joan Garcia ha explicat que durant aquest setè any de treball a la zona “ens trobem cap a l’any tres-cent després de Crist, en un espai clarament domèstic de processament de menjar, amb abundant presència de restes òssies, petxines i altres espècies marítimes”.
A la setena edició del camp de treball d’estiu hi han participat gairebé una quinzena de voluntaris, sota la direcció tècnica del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.