El ciclista vilanoví Marc Soler es corona a Covadonga

0
42
Marc Soler celebrant la victòria.

El ciclista vilanoví Marc Soler (UAE-Team Emirates) ha guanyat aquest dimarts la setzena etapa de La Vuelta 2024, que s’ha disputat entre Luanco i els Llacs de Covadonga. Soler ha protagonitzat un gran ascens sota la pluja per endur-se el que és el seu tercer triomf en una Vuelta.

El de Vilanova i la Geltrú s’ha fet notar en diverses etapes en aquesta edició, però fins ara s’ha hagut de conformar amb tres tercers llocs. Ahir, però, sí que es va coronar als mítics Llacs de Covadonga, de 181.5 quilòmetres, amb un ascens espectacular. Va ser una victòria molt treballada i en alguns moments, fins i tot, semblava que es podia acabar despenjant. Però Soler va atacar a menys de cinc quilòmetres i, entre la boira, va acabar sent el més fort d’una fuga de nivell.

Amb un temps de 4:44:46, el corredor vilanoví va creuar la línia de meta amb 18 segons de marge sobre l’italià Filippo Zana (Team Jayco AlUla), i 23 segons sobre el britànic Max Poole (Team dsm-firmenich PostNL).