La Federació Internacional d’Hospitals ha reconegut els professionals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf per la “bona gestió de la covid-19 durant la primera onada de la pandèmia”, segons ha comunicat avui el consorci.
El consorci ha rebut el distintiu de la federació, emmarcat en el programa “Beyond the Call of Duty for COVID-19”, després de passar per una revisió exhaustiva de la candidatura per part d’un comitè d’avaluació internacional format per 16 persones expertes del sector sanitari d’arreu del món.
El gerent del consorci, Josep Lluís Ibáñez, afirmava que la gestió de la pandèmia “és un repte per tot el sistema sanitari” i explicava que la clau de les bones pràctiques ha estat “treballar en equip amb un objectiu comú, que era donar la màxima resposta possible a la població”. Ibáñez afegia que els treballadors del consorci es senten “molt orgullosos” d’haver rebut aquesta distinció i assegurava que aquests treballadors “ho estan donant tot per combatre la crisi sanitària”.
El reconeixement de la federació s’ha atorgat a un total de 100 hospitals de 27 països diferents. En aquesta línia, el conseller delegat de la IHF, Ronald Lavater, explicava que les respostes que s’estan donant a aquesta crisi sanitària actual estan transformant el futur de tot el sector de la salut: “amb aquest programa de reconeixement busquem destacar la diversitat i agilitat dels hospitals a l’hora de respondre a la pandèmia, que els ha obligat a adoptar noves maneres d’operar i molts d’aquests canvis han accelerat una transformació positiva en la prestació d’atenció”.
En resposta a la pandèmia mundial de coronavirus en curs, la Federació Hospitalària Internacional (IHF) llança el programa de reconeixement de respostes COVID-19, per reconèixer les accions i respostes d’hospitals i proveïdors de serveis de salut de tot el món que van anar “Beyond the Call of Duty” (més enllà de la demanda del deure). Amb la missió de donar suport a la millora del rendiment hospitalari, aquest reconeixement es proporciona als hospitals i als proveïdors de serveis sanitaris que estableixen respostes o accions organitzatives innovadores i excepcionals per afrontar la pandèmia COVID-19 a la seva regió o país.
Fins a quin punt, tan a residències com a les UCI, es poden saltar a la torera el Certificat d’Últimes Voluntats per a una mort digna?. En quants casos ha funcionat i s’ha complit? En lloc de morir confinats i abandonats en una habitació cutre d’una residència, s’ha reivindicat una mort pal•liativada i digna? I en el futur?