El curs que ve es reduirà a 20 alumnes la ràtio per aula de Primària a Vilafranca

0
960
Imatge d'arxiu d'una aula de l'escola Cristòfor Mestre (2017)

La setmana que ve i fins al 21 de març s’obriran les preinscripcions per al curs escolar 2021/23, i a Vilafranca ja es coneixen dues de les novetats principals. En primer lloc, es mantindrà el nombre de grups de P3 actuals (onze als centres públics i set als col·legis concertats) però atès que la població de 3 anys és menor, hi haurà una reducció de ràtios i passarà a haver-hi 20 alumnes per aula a les escoles públiques, mentre que als concertats seran de 25.

L’altra novetat és que la generació del “baby boom” nascuda el 2010 passa a Secundària i això farà que calgui obrir tres grups més que els actuals, tots tres en instituts públics (el Milà i Fontanals, l’IES Alt Penedès i l’institut Nou), mentre que les escoles concertades mantindran els que ja tenen. La ràtio serà de 30 alumnes per aula com fins ara. En total hi haurà un centenar d’escolars més a primer d’ESO que ara.

El curs 2022/23 serà també l’últim en què l’IES Vilafranca 2, ubicat provisionalment al barri del Molí d’en Rovira, restarà en la seva ubicació actual. El centre i l’Ajuntament havien demanat al Departament d’Educació de fer l’edifici definitiu en aquest mateix espai, però des de la Generalitat no contemplen passar aquella zona de verda, a tocar del camí de Melió, a zona d’equipaments, de manera que en els propers mesos Educació haurà d’optar entre construir l’edifici en una altra zona d’equipaments de la ciutat (fet que permetria el trasllat amb més rapidesa), o bé l’Ajuntament hauria de comprar algun terreny per fer-hi l’institut (fet que trigaria més temps).

Vilafranca és zona única per a les etapes educatives que van de P3 a 6è de primària, de manera que qualsevol família pot sol·licitar anar a qualsevol centre públic o concertat de la vila. En canvi, per a l’ESO l’àrea d’influència dels centres educatius de Vilafranca inclou diversos municipis de l’Alt Penedès, com són Avinyonet, la Granada, les Cabanyes, Olèrdola, Olesa, Pacs, Puigdàlber, Sant Cugat, Santa Fe i Vilobí. Per tant, qualsevol família empadronada en aquests municipis i que demani plaça per a l’ESO en un centre de Vilafranca obtindrà la mateixa puntuació que una de Vilafranca.

Actualment a Vilafranca hi ha deu centres d’educació infantil i primària (sis de públics i quatre de concertats), a més de cinc instituts públics i els quatre centres concertats, que també ESO.

 

FER UN COMENTARI