El Dansòmetre 2021 oferirà formacions i espectacles presencials i en línia

0
692
Marina Solé i Carlos Renedo del Ballet de Barcelona, el regidor de Cultura de Vilafranca Ricard Rafecas, l'artista Aina Alegre i la professora de dansa Neus Fransi. // LA FURA

Aquest dimarts s’ha presentat la quarta edició del Festival de Dansa de Vilafranca Dansòmetre, que el passat 2020 es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia per coronavirus. Aquest festival, que busca apropar la dansa a la ciutadania amb una programació molt diversa i per a tots els públics, es durà a terme entre el 24 d’abril i el 2 de maig, per coincidir amb el Dia Internacional de la Dansa que se celebra el 29 d’abril.

Per tal d’adaptar-se a les mesures de seguretat que exigeix la pandèmia actual, aquesta edició comptarà amb actes presencials amb reserva i també amb activitats que es podran seguir en línia. Així, el dia 24 les escoles de dansa vilafranquines estrenaran el Dansòmetre 2021 amb quatre formacions en línia obertes a tothom i que tocaran tots els estils: l’Escola Gimdans oferirà una classe de dansa-jazz amb Sandra Ferré com a formadora; la professora Mireia Andrade de l’Escola de Dansa Assumpta Trens farà una sessió de dansa contemporània; des de l’Escola Cascavells la formadora Lucia Dieguez presentarà una classe de ballet intermedi i la Marta Sánchez de l’escola Montagut durà a terme una formació de dansa urbana.

En aquesta línia formativa, també es durà a terme una masterclass presencial sobre la tècnica corporal Presence, que anirà a càrrec d’Olga Álvarez.

Art en acció

Per altra banda, el Dansòmetre mantindrà la posada en escena d’espectacles de dansa amateur i professional: el festival recupera algunes peces que havien estat programades per l’edició del 2020 com l’espectacle de circ i dansa “Cafuné”, de la Companyia Du’K’tO, que serà l’única peça gratuïta d’aquesta edició i que es durà a terme en dues sessions el dia 29 d’abril a l’Escorxador.

L’endemà, divendres 30, la Cia. La Taimada representarà “LO.LI.TA” al Teatre Cal Bolet, espectacle que anirà seguit de la performance “ESTUDI 3: La persistència del picar” de l’artista vilafranquina Aina Alegre. Alegre explica que aquesta peça s’ha elaborat a partir de converses amb persones que tenen una relació molt íntima amb l’acció de picar, des de diversos oficis a música percussiva o balls folklòrics com els Pastorets de Vilafranca: “a partir de les converses he creat una coreografia que aporta una mirada contemporània a una dansa tradicional i popular com la dels Pastorets. El que busca aquesta performance és desenvolupar-se a través del ritme comú i col·lectiu del picar”, comenta l’artista, que ja va participar a la inaguració del primer Dansòmetre amb “Le jour de la bête (El dia de la bèstia)”.

Finalment, el 2 de maig el Ballet de Barcelona representarà “Mixed Bill”, un recull de disciplines molt diverses. Aquest ballet, creat només dos anys enrere, ja ha actuat als escenaris més prestigiosos del territori català i en locals i festivals de l’estranger. Carlos Renedo, un dels cofundadors de l’entitat, presentava la peça que representaran al Teatre Cal Bolet: “constarà de dos actes, un amb Festival de les Flors de Genzano, Frescos Animats, El Corsari i La Mort del Cigne; i un altre amb “Tongues”, un espectacle d’estil americà balanchine. El que volem és representar el nostre ballet, que no discrimina a ningú i que compta amb més de 15 nacionalitats entre els seus membres, i per això creiem que el millor és fer un espectacle divers”.

A més, el Dansòmetre d’enguany també compta amb un vídeo elaborat per les Escoles de dansa del municipi, que es publicarà a les xarxes socials d’Espectacles Vilafranca i a través de Penedès Televisió per reinvindicar aquest art.

Les reserves als espectacles i a les formacions es poden fer a espectacles.vilafranca.cat.

FER UN COMENTARI