El FIMPT recuperarà l’escenari de la plaça de la Vila de Vilanova

0
1425
Jordi Paulí, Adelaida Moya i Raúl Ramos, a la presentació.

El cap de setmana del 14 al 16 de juny tindrà lloc la 39a edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional que organitza l’Ajuntament i que segons explica la regidora de Cultura Adelaida Moya, té la voluntat de “sumar nous públics” al públic “fidel i especialitzat” amb què compta. Un festival que en els seus orígens volia donar una sortida a un tipus de música, la d’arrel tradicional i popular, “que no tenia sortida en els circuits comercials i que ara ja hi és més habitual”.

Una primera novetat de l’avanç de festival que s’ha fet aquesta setmana és l’anunci que es recuperarà l’escenari de la plaça de la Vila, on actuaran els caps de cartell. Un d’ells serà el cantant valencià Miquel Gil, que el diumenge presentarà el seu últim treball, Geometries, després de cinc anys sense editar un disc en solitari. També actuarà a la plaça de la Vila el dia 16 la guanyadora del concurs Sons de la Mediterrània 2018, en el que el FIMPT hi participa activament com a jurat, Clàudia Cabero, que presenta el seu primer àlbum, Melic.

Per bé que el FIMPT dedica una atenció primordial a la música feta als Països Catalans, sempre hi permet alguna incursió internacional, en aquest cas amb la formació holandesa Amsterdam Klezmer Band (AKB), un grup experimental de música klezmer que segons el director del festival, Jordi Paulí, sol omplir pavellons amb 3.000 i 6.000 persones. Com tots els concerts de carrer que s’oferiran a Vilanova, la seva audició serà gratuïta. L’únic espectacle de pagament del FIMPT serà l’inaugural, al Teatre Principal, “La música dona”, que estrenaran el grup Clau de Mar i la Cobla Maricel, en un homenatge a la música tradicional, a la cançó i a la dansa, que vol ser també una reivindicació del paper de la dona en el món de la música tradicional, ha dit Puntí.

Els empordanesos La Puça, l’espectacle “Groc” de Guillem Anguera, el concert de Punt de Malura, una cercavila dissabte amb alumnes de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, el Firasac diumenge al matí amb la presència d’un grup basc i les fimpteques de tarda per omplir el buit musical entre els concerts de tarda i de vespre, combinats amb oferta gastronòmica, formaran part també del programa del FIMPT 2019.

D’altra banda, la direcció del festival està preparant també incloure dins la programació del FIMPT un homenatge al cantautor nord-americà Pete Seeger, en l’any del centenari del seu naixement i quan en fa cinc de la seva mort. Un concert amb combos de l’escola-conservatori, una exposició i la projecció d’un documental són alguns dels actes previstos.

Dos cartells

El cartell anunciador del FIMPT és obra del dissenyador artístic vilanoví Raúl Ramos, que sintetitzat en dos cartells (un amb el cos de dona i un altre amb el cos d’home) una imatge “amb molta llum, color, fresc, estiuenc”, que apel·la als sentits de la vida i l’oïda i hi surten alguns instruments.

FER UN COMENTARI