El Geven denuncia que el càmping projectat a Cal Pla, a Cunit, tindrà un impacte “irreversible” sobre l’entorn

0
774
Masia de Cal Pla, a Cunit. // Gemma Sànchez, ACN.

El grup ecologista del Vendrell i el Baix Penedès denuncia que l’últim patrimoni agrícola de Cunit es troba en perill de desaparèixer. L’entitat respon, així, a l’anunci que l’Ajuntament de Cunit feia ara fa unes setmanes sobre la construcció d’un càmping amb una gran piscina d’onades artificials als terrenys de la masia de Cal Pla.

Mentre el consistori “veu amb bons ulls” l’arribada d’aquest resort per a surfistes, el Geven considera que el projecte “atempta greument” contra el patrimoni agrícola i ambiental del municipi, tallant pel mig el principal -i últim- connector ecològic de la localitat: la riera de Cunit i el seu entorn. “Qualsevol projecte hauria d’anar encaminat a afavorir aquesta connexió dels ecosistemes i no a perjudicar-la”, lamenten.

El grup ecologista es remet a l’informe Estat de la Natura de Catalunya 2020, que indica que la major causa de pèrdua de biodiversitat és, precisament, el canvi d’usos del sòl. “La pèrdua del mosaic agroforestal està directament relacionada amb aquests canvis”, apunten. Al mateix temps, avisen que crear la llacuna és una “aberració” davant la crisi climàtica i el període de sequera actual. Per això, l’entitat exigeix a l’Ajuntament que refusi el projecte i treballi en altres alternatives.

El projecte està impulsat per Wave Garden Barcelona i tindrà un cost de més de 40 milions d’euros. El consistori va obrir un procés d’opinió pública que acaba aquest dijous 10 de març.

FER UN COMENTARI