Grup Ametller Origen anunciava ara fa dos anys la seva intenció de construir un gran parc agroalimentari, amb previsió d’invertir més de 50 milions d’euros i crear 700 llocs de treball. Els primers detalls avançaven que l’Agroparc inclouria un hostal rural, projectes d’inclusió social i grans àrees de conreu i ramaderia, amb l’emissió zero de residus com a eix principal.
En el moment de la presentació, la previsió de la companyia era començar les obres la segona meitat del 2018, però la burocràcia urbanística i el rebuig per part de col•lectius ecologistes va dur Josep Ametller a admetre que hi hauria una dilatació en el calendari.
En una entrevista a l’ACN a principis d’aquest 2018, assegurava que el projecte només tiraria endavant si abans de l’estiu aconseguia el vistiplau dels municipis afectats i de les entitats reticents. Ara, però, senyala la impossibilitat de complir aquella data límit i assegura que les converses segueixen obertes, mentre el projecte ha entrat en una fase d’’stand by’. “Estem veient si podem arribar a un consens amb el territori. Ara mateix, ni avancem en nous tràmits ni descartem el projecte”, afirma Josep Ametller, que explica que de moment no hi ha cap contraproposta damunt la taula però no descarten presentar-ne una. En aquest sentit, insisteix que la voluntat de la companyia és poder tirar endavant un parc que sigui acceptat pels municipis i els moviments ecologistes.
Amb tot, també afegeix que l’Agroparc no és, ara per ara, el projecte central d’Ametller Origen. “Mentrestant, anem treballant les zones agrícoles que ja té la finca”, apunta Josep Ametller, que declina marcar nous terminis sobre l’evolució del parc agroalimentari.