El Most Festival Internacional de Cinema del Vi tindrà lloc del 7 al 17 de novembre. La tretzena edició del certamen serà especial, i no només perquè coincidirà amb les dates de la inauguració del nou Vinseum, seu del festival, sinó perquè enguany es projectarà més cinema del vi que mai i s’estrenarà una nova secció.

Per Collita, que és la secció principal del Most, en aquesta edició s’han rebut 46 treballs procedents de 10 països d’arreu del món (un 43,5% de les obres són de fora de l’estat espanyol, i del 56,5% restant, un 32,6% són catalanes). Entre totes sumen 1.412 minuts de projecció de pel·lícules del vi, una xifra rècord mai assolida i que suposa un increment d’un 15% respecte a l’edició anterior. L’organització del festival ha anotat que la reivindicació del paper de la dona al sector vitivinícola actual, l’emergència climàtica, l’homenatge a figures clau de la nostra terra, la resistència de la vinya en entorns de conflicte bèl·lic d’abast mundial i la descoberta de noves terres de vi, són alguns dels aspectes que desgranarà la programació de la Collita d’enguany.

A banda de la secció competitiva Collit,a les altres seccions destacades del Most són: Brot (curtmetratges) i Gran Reserva. Enguany, a més, se n’hi sumarà una de nova anomenada Llavor i que estarà dedicada a projectes d’escoles de cinema.

Com és habitual, el Most comptarà amb un país convidat que en aquesta ocasió serà l’Argentina. El festival posarà el focus en Mendoza, la regió vinícola més gran del país; situada a l’àrea andina central, les seves condicions naturals (altitud, sòls pedregosos, aridesa) afavoreixen el cultiu de la vinya i han donat lloc a un valuós paisatge natural i cultural.

Una imatge especial per a un any especial
El Most celebrarà l’obertura del nou Vinseum amb una imatge gràfica lligada a l’artista vilafranquí Pau Boada, autor del “Mural de la vinya i del vi” que llueix a la planta baixa del museu. L’estudi barceloní Els Catalans, ha creat per a l’ocasió una seqüència d’imatges fixes, la suma de les quals narra el procés de producció del vi.

 

 

FER UN COMENTARI