Aquest dijous, 9 de juny, s’han lliurat els Premis Vinari d’Enoturisme, que organitza el diari digital Vadevi, al restaurant El Cellerat de Família Torres.
L’acte va ser presentat i conduït pel periodista i director general del Grup el Món, Vicent Sanchis, i el jurat estava format per professionals experts en enoturisme: Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; el sociòleg expert en enoturisme Lluís Tolosa, el Gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR), Daniel Brasé, experta en enoturisme, Zaida Semprún i el director dels Premis Vinari, Ramon Roset.
La majoria dels premis, que enguany s’han erigit amb identitat pròpia i s’han independitzat dels Premis Vinari de vins per reivindicar la importància de l’enoturisme, van ser atorgats a empreses i iniciatives del Penedès. A més, per primera vegada aquest 2022 els premis s’han obert a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat d’arreu de Catalunya i per evitar limitar-se només als cellers.
Així, els guanyadors d’aquesta edició han estat:
- Premi a la Millor Activitat Mediambiental: • Curs de plantes comestibles i maridatge de vins, del Celler Can Roda
- Premi a la Millor Activitat Cultural i Social: • Malvasia, entre el mar i el cel, Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges
- Premi a la Millor Activitat Solidària: • Cep Passes Solidàries, de Vins el Cep
- Premi a la Millor Activitat Innovadora: • Nit de Glamping i Observació d’Estrelles entre vinyes, de Llopart
- Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora: • The Wine Truck, bar de vins
- Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica: • Festival Gastronòmic CORPINNAT
- Premi a la Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins: • Esmorzar al celler Mas Blanch i Jové
- Menció Especial en la categoria de Millor Visita per Casa Vermouth Padró, de Padró i Família
- Premi al Millor Allotjament Enoturístic: • Cal Puig By Can Marlès, Celler i Enoturisme
Els Premis Vinari d’Enoturisme busquen promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica; i per altra banda també tenen per objectiu incentivar els cellers, empreses i entitats d’àmbit privat catalanes a millorar i innovar les seves ofertes turístiques i de divulgació del món del vi.
Els premis compten amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Turisme de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Nissan i Família Torres.