La masia històrica de Ca l’Escolà és el lloc triat per fer el 30a edició del Pessebre Vivent Parlat de Ribes, organitzat per Els Xulius-CSR. Ca l’Escolà encara no havia acollit mai el pessebre.
La primera notícia que es té de la masia és de l’any 1588, quan consta que era propietat dels Falç de Sitges i s’anomenava el Mas Renart, encara que més antigament es coneixia pel Mas Caçador. A partir de 1849 ja consta amb el nom actual. Ca l’Escolà és una casa amb diversos cossos. La façana principal, orientada al sud-est, té un portal de mig punt adovellat i al seu interior una arcada gòtica. La masia també destaca per la bellesa del seu entorn i la proximitat al poble de Ribes.
L’organització ja fa setmanes que treballa sobre el terreny per confeccionar els quadres del pessebre d’enguany, en funció de l’espai. En total hi prendran part 200 persones, entre actors, actrius, tècnics, muntadors, modistes, atrezzo, col·laboradors… L’espectacularitat del muntatge, llum, so i efectes, i el caràcter itinerant són dues de les principals característiques del Pessebre de Sant Pere de Ribes. Les representacions es faran quatre dies seguits, del 25 al 28 de desembre a la tarda/vespre, amb una durada de les representacions de 75 minuts, aproximadament. Les entrades es venen només anticipadament, al web www.pessebreviventparlat.ribes.org o bé al Bar Ca La Nisa.