La gastronomia penedesenca està d’enhorabona. Aquesta nit, la Guia Michelin ha guardonat el restaurant Casanova de la Bleda, a Sant Martí Sarroca, amb una Estrella Verda Michelin. Es tracta d’una distinció que els premis més importants del món de la gastronomia han incorporat recentment a la seva guia, i que vol reconèixer aquells restaurants que tenen com a base de la seva filosofia la sostenibilitat i l’economia circular.
“Les sensacions ara mateix són brutals”, ha dit a La Fura el xef Andrés Torres, encara molt emocionat després de la gala d’ahir a la nit. Torres ha explicat que el restaurant havia rebut visites dels inspectors de la Guia al llarg d’aquest any, però que el guardó els ha agafat per sorpresa. “És la primera Estrella del Penedès i, per tant, aquest premi també és un brindis pels bons xefs que tenim al territori”, celebra el cuiner.
Amb l’Estrella Verda, la Guia Michelin ha valorat les pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient a l’alta gastronomia. “Han valorat l’esforç, l’originalitat i la posada en escena del restaurant, a més de la nostra oferta gastronòmica”, detalla Torres. Es tracta, de fet, d’un menú degustació on els protagonistes són els productes de proximitat i de km0. En paraules de la pròpia Guia, “aquest establiment crea experiències que combinen l’excel·lència gastronòmica amb un compromís amb l’eco-responsabilitat i és una font d’inspiració per a gourmets i professionals que promou la conscienciació i l’acció”.
Ara, el flamant guanyador és camí de Sant Martí per incorporar-se novament al seu equip de cuina aquesta mateixa nit. Torres assegura que el restaurant ja ha començat a rebre moltes trucades per venir a degustar el seu menú i que serà a partir d’aquest vespre quan començaran a treballar per aconseguir una nova Estrella Michelin.