El robot ramader dissenyat a Neàpolis atreu un milió d’euros d’inversió i rep dos premis

0
1021

Faromatics, una start-up amb base a Neàpolis, ha aconseguit atreure un milió d’euros en capital privat per continuar amb el desplegament de les seves solucions robòtiques en l’àmbit de la producció ramadera. L’empresa ha anunciat el tancament d’aquesta ronda de finançament que també comporta haver arribat a importants acords de desenvolupament amb institucions i administracions públiques i amb altres organitzacions en l’àmbit privat.

A més, l’empresa acaba de ser escollida per formar part d’un projecte Neotec, impulsat pel Centre pel Desenvolupament Tecnològic Industrial del Ministeri de Ciències, Innovació i Universitats, que té com a objectiu donar suport a la creació i la consolidació de noves empreses de base tecnològica, amb un horitzó de cinc anys.

Faromatics ha participat durant el primer semestre de 2019 en esdeveniments internacionals com ara la Start Europe Smart Agrifoof Summit 2019, celebrada a Màlaga, on va obtenir ara fa un mes el premi Deloitte a la millor empresa emergent en la segona edició de la fira. El guardó dota Faromatics d’un servei de consultoria especialitzada dins de la seva acceleradora centrada en temes alimentaris amb seu a Milà (Itàlia).  També va guanyar al febrer un premi a la millor innovació en producció ramadera al Global Forum for Innovations in Agriculture, celebrat a Abu Dabhi.

Amb l’assoliment d’aquests recursos per a inversió Faromatics obre la porta a l’entrada de nous inversors estratègics d’Europa i Amèrica.  Faromatics Farm Robotics and Automation SL és una empresa en l’àmbit de la ramaderia de precisió que orienta l’activitat al disseny i producció de solucions robòtiques innovadores per augmentar el benestar animal i la productivitat agrícola. El primer producte que ha dissenyat i desenvolupat, el ChickenBoy, es ven actualment a tot el món.

El ChickenBoy és el primer robot penjant del món, que vigila les gallines, la llitera i l’equipament durant 24 hores, els 365 dies de l’any. El robot supervisa la qualitat de l’aire, la salut i el benestar de les  gallines mitjançant múltiples sensors i càmeres, monitoritza el funcionament dels equips i informa l’avicultor o el veterinari mitjançant alarmes a dispositius mòbils.

FER UN COMENTARI