El Seminari Guimerà del Vendrell estarà dedicat a la dramatúrgia actual

0
216
El Vendrell impulsa un nou Seminari Guimerà.

El Vendrell celebrarà el pròxim dissabte 16 de setembre una nova edició del Seminari Guimerà, una trobada anual enfocada a parlar de la vida i l’obra d’Àngel Guimerà. Enguany, el seminari versarà sobre Guimerà i la dramatúrgia actual. Seguint la línia de l’última edició, es comptarà amb la participació de joves autors teatrals del panorama català, valencià i balear.

La jornada tindrà lloc a la sala polivalent de l’Auditori del Tívoli i començarà a les deu del matí amb la presentació del llibre Primera edició sobre Àngel Guimerà, de Ramon Bacardit, que anirà a càrrec de Neus Oliveras. Després es faran tres ponències, la primera de les quals serà sobre La petjada de Guimerà en el teatre català contemporani. La durà a terme Maria Moreno, doctora en Llengua i Literatura Catalanes i Estudis Teatrals.

La segona, sobre El teatre mallorquí de Bartomeu Ferrà ençà, anirà a càrrec del doctor en filologies Hispànica i Catalana Carles Cabrera. A les 11.30 hores començarà la tercera ponència, que farà la doctora en Literatura Catalana Contemporània Isabel Marcillas. Aquesta versarà sobre El paper de la tradició en la dramatúrgia actual al País Valencià.

El seminari comptarà igualment amb una taula rodona titulada La tradició dramàtica i el repertori teatral als Països Catalans. Es farà a les 12.30 hores a l’Auditori Cohí Grau i comptarà amb la presència de Josep M. Miró, autor i director de teatre, Jaume Miró, guionista i dramaturg, i David Sánchez Pacheco, graduat en Filologia Catalana i dramaturg, amb la conducció del doctor en Llengua i Literatura Catalanes i Estudis Teatrals Jordi Vilaró.

Per tancar l’edició, es podrà gaudir d’un tastet de Mar i Cel a l’Auditori del Tívoli, un espectacle de petit format de la companyia Teia Teatre que es basa en l’obra de Guimerà i de Dagoll Dagom. El Seminari Guimerà està organitzat pel Museu Àngel Guimerà i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, i compta amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.

FER UN COMENTARI