El novembre del 1921 es fundava al Vendrell el Patronat de Santa Anna, una fundació sorgida de la junta de senyores de l’Acció Catòlica Femenina que tenia la finalitat d’oferir una formació moral, religiosa i d’esbarjo a la dona treballadora. Es tractava, en el fons, d’una obra social que estava dins de l’àmbit de la parròquia.
Una de les seves primeres activitats va ser la creació d’una Escola Nocturna per a noies, que estava ubicada a una de les aules del Col·legi de les Mares Escolàpies. No va ser fins al 1928 que el Patronat ja va disposar del seu propi edifici, situat al carrer del Carreró número vuit, el que avui és el carrer del Doctor Olivé. El Patronat oferia classes, tenia diverses seccions i funcionava com un casal o esplai parroquial.
La seva activitat s’ha mantingut viva durant cent anys, en els quals hi ha passat molta gent de la vila. Amb motiu d’aquest centenari, i dels 40 anys de funcionament de les Puntes de Santa Anna, que continuen en actiu, s’ha publicat un llibre que es presentarà el pròxim dimarts 11 de juliol a l’Auditori del Tívoli a les 17.30 hores. Porta per títol Patronat de Santa Anna del Vendrell. Obra social catòlica femenina. 1921-2023, i és obra de Magda Nogués.
El volum recull la història de l’obra social del Patronat i les seves dones i la seva presentació vindrà acompanyada de la inauguració d’una exposició a la Sala del Portal del Pardo, que es farà a les 19.00 hores. La mostra es podrà veure fins al 29 de juliol.