El Vendrell converteix la Fira de Santa Teresa en una fira gastronòmica

0
660
Presentació de la Fira de Santa Teresa 2023.

Gir de 180 graus a la Fira de Santa Teresa del Vendrell. Després d’anys en què s’especulava amb un canvi de rumb important en aquest tradicional certamen multisectorial, finalment aquest 2023 l’Ajuntament ha decidit renovar l’esdeveniment “des dels fonaments”, impulsant una nova fira que, segons el regidor de l’àrea, Christian Soriano, “ha vingut per quedar-se”.

Així, la Fira del Vendrell abandona el seu caràcter multisectorial i es converteix en una fira gastronòmica on tindran un protagonisme especial els productes locals i de proximitat. La Rambla serà l’espai central, amb un espai reservat per als estands d’alimentació i gastronomia, una zona per als concerts (la plaça de Tobies) i un sector on es faran tastos i maridatges, situat a prop de la font.

El nou certamen, que tindrà lloc del 12 al 15 d’octubre, ha comptat amb la complicitat de diferents empreses del Vendrell i el Baix Penedès, així com del col·lectiu Terra i Taula. Rafel Solé, d’Augustus Fòrum, ha destacat en la presentació feta aquest dimecres que aquest “era un bon any per donar un nou impuls a la fira” i apostar per “fer pinya per difondre els productes del territori”.

Des de Terra i Taula, David Vernet ha destacat el “potencial gastronòmic de la comarca”, que ha assegurat que “no té res a envejar al d’altres zones”. La Fira de Santa Teresa sí que mantindrà l’espai de l’automoció al Puig i deixarà una zona per fer tallers familiars a la plaça de les Garrofes i la plaça Nova. Al carrer del Doctor Robert s’hi podran posar diferents entitats del territori.

En els pròxims dies es donarà a conèixer el programa d’actes del certamen, que enguany durarà un dia més que els últims anys, quatre. Això és així perquè el dijous 12 d’octubre és festiu. “Quan acabi aquesta edició valorarem si de cara al futur mantenim els quatre dies, els reduïm o els ampliem”, ha apuntat Soriano.

FER UN COMENTARI