El xarel·lo Avi Ton, d’Eduald Massana Noya, rep el destintiu com a Vi de Finca Qualificada

0
388

L’Incavi ha concedit als vins Avi Ton, del celler Eduald Massana Noya (DO Penedès), i V d’O 2, del celler Vinyes d’Olivardots (DO Empordà), la distinció de Vins de Finca Qualificada, el màxim reconeixement que pot aconseguir un vi català. Actualment són ja 14 els vins de sis denominacions d’origen catalanes que tenen aquesta etiqueta que en certifica la qualitat, dels quals cinc són de la DO Penedès. Els altres quatre són del celler Jean Leon (La Scala, Le Havre, Vinya Gigi i Vinya Palau). L’Avi Ton és un monovarietal xarel·lo, produït a la finca de Sant Pau d’Ordal.

Els responsables del celler han rebut el diploma de mans de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, i de la directora de l’Incavi, Alba Balcells, en un acte que va tenir lloc dilluns a la tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Els requisits per obtenir el certificat de Vi de Finca Qualificada són una antiguitat mínima de 5 anys en el registre de la DO, un rendiment de producció en vinya un 15% inferior a l’establert per la DO i una nota superior del comitè de tast; ser, el celler, propietari de les vinyes, i elaborar el vi en un celler situat a la mateixa finca; el vi s’ha de produir en un entorn específic, amb les seves pròpies característiques edàfiques i microclimàtiques; el celler ha de tenir un mínim de deu anys; i cal establir una traçabilitat específica integral des de la producció a la comercialització.

FER UN COMENTARI