Dilluns que ve el santuari de Foix tornarà a acollir La Cimera del Xarel·lo, el show-room professional dedicat íntegrament a la varietat de vins xarel·lo. Hi estan especialment convidats actors del sector vitivinícola com són sommeliers, elaboradors, periodistes especialitzats, botigues especialitzades, restauradors, etc., en un acte que té entre els seus l’entorn, amb vistes sobre bona part de la plana penedesenca. Enguany hi seran presents 34 cellers que oferiran als assistents més de cent vins monovarietals, entre ells bona part de les últimes novetats del sector. L’any passat hi van assistir 400 persones, vingudes d’arreu del Penedès, però també de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, o fins i tot de països com Bèlgica, el Canadà, Suècia o el Brasil.
S’hi podran catar de manera informar des de vins joves fins a vins envellits amb bota, caves, clàssic Penedès, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, en àmfora, dolços… Una amplíssima varietat que demostra l’àmplia gamma de referències que existeixen de la varietat blanca insígnia de la DO Penedès. Els monovarietals podran maridar-se amb les propostes gastronòmiques de la formatges, embotits i platets del food-truck.
Un tast de deu xarel·los dins del santuari
Una de les novetats de La Cimera 2018 serà el “Xarel 10: 10 xarel·los d’enoteca d’excepció”, en què el periodista vilanoví Ramon Francàs conduirà des de dins del santuari un tast de deu xarel·los de selecció pròpia. El tast està limitat a vint places, al preu de 30 euros (inscripcions a [email protected]).