El proper dissabte 18 de setembre el claustre de Sant Francesc de Vilafranca acollirà la dotzena edició de la Nit dels Xarel·los, una trobada dedicada a la varietat vinícola penedesenca més identitària i que enguany comptarà amb la participació de 14 cellers del territori.
La Nit dels Xarel·los, iniciativa que impulsa el restaurant vilafranquí El Gat Blau amb el patrocini de la Denominació d’Origen Penedès, presentarà un total de 27 vins i escumosos monovarietals que es podran maridar amb les propostes gastronòmiques ideades per la propietària d’El Gat Blau i organitzadora de la jornada, Olga Guasch.
A més, els participants també podran descobrir diversos mètodes d’elaboració i interpretació dels productes de la mà dels mateixos elaboradors, i gaudir de música en directe a càrrec de Mark Cowling i Xavi Diaz Swinging Sessions i de la presència dels Castellers de Vilafranca, tot seguint les mesures sanitàries vigents. Guasch assegura que la Nit dels Xarel·los “és un acte adreçat a tot tipus de públic” i apunta que el seu objectiu “és donar a conèixer la cultura enogastronòmica del territori i fomentar el consum del vi penedesenc”.
Les entrades per la Nit dels Xarel·los, que permeten als assistents tastar totes les referències vinícoles que hi participen i tres consumicions gastronòmiques amb productes locals, es poden adquirir de manera anticipada al restaurant El Gat Blau per un preu de 15 euros. També es podran adquirir tiquets de repetició per a les ofertes gastronòmiques.