Una de les novetats més destacables del festival solidari Musicveu d’enguany és el Sopar solidari Tres Estrelles que tindrà lloc dissabte 27 de maig als jardins del nou Hotel Boutique Font de la Canya by Cal Blay, a Avinyonet del Penedès. El sopar, que té per objectiu recaptar fons per a l’entitat beneficiària del festival d’enguany, la Fundació Amics del Joan Petit Nens amb càncer, el firmaran Jeroni Castell (cuiner del restaurant Les Moles d’Ulldecona reconegut amb una estrella Michelin), Carles Gaig (del Gaig de Barcelona) i Fèlix Aranda (xef de grup Cal Blay), mentre que de les postres se n’encarregarà Christian Escribà (Escribà Pastissers). La proposta culinària a quatre mans es maridarà amb vins i escumosos de Llopart i Rovellats i durant la vetllada hi haurà l’actuació d’un trio musical i en acabar una sessió de Dj a l’espai de chill out dels jardins.

Els tiquets per al sopar es poden adquirir des d’aquest dimarts a través de les webs musicveu.cat i topticket.cat, així com presencialment a la taquilla del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, seu de la Fundació Pinnae que és l’entitat organitzadora del festival Musicveu. El preu del sopar és de 150 euros.

Abans del sopar, tindrà lloc en el mateix emplaçament un concert també programat en el marc del Musicveu i protagonitzat per la Fred’s Jazz Band, una formació instrumental pedagògica formada per 25 músics joves que acompanyarà a sis de les veus jazzístiques femenines més rellevants del país: Gemma Abrié, Mirian Barahona, Laia Porta, Susana Sheiman, Laura Simó i Mireia Trapman. La direcció anirà a càrrec del reconegut músic Enric Alegre. L’entrada per gaudir d’aquest concert als jardins de l’Hotel Boutique Font de la Canya es pot adquirir a través dels mateixos canals que els tiquets pel sopar i el preu és de 15 euros. En aquest cas, i com tots els actes programats al festival, una part de la recaptació es destinarà a la Fundació Amics del Joan Petit.

La presentació del Sopar Solidari Tres Estrelles i del concert de la Fredi’s Jazz Band va celebrar-se dilluns a l’hotel Font de la Canya. Hi van prendre part el director Enric Alegre; Joan Melero, director de la Fundació Pinnae; Joan Torné, president de l’Associació Amics del Joan Petit; Santi Carda, director del grup Cal Blay; i el cuiner Carles Gaig. Tots quatre van coincidir en destacar la importància d’iniciatives com la del Musicveu i l’empenta per organitzar un sopar solidari que esperen que pugui omplir l’aforament màxim de l’espai (300 comensals). Joan Melero va subratllar també la generositat dels cuiners i pastisser col·laboradors i va fer una crida a empreses i entitats a col·laborar amb la iniciativa. Per la seva banda, el president de la Fundació Amics del Joan Petit va indicar l’encert d’unir música, solidaritat i gastronomia i va explicar que fa un temps uns quants cuiners de renom van col·laborar en l’edició d’un llibre de receptes per a infants amb càncer i com la música acompanya sovint les llargues estades als hospitals. Finalment, Santi Carda va assenyalar la tasca de la Fundació Pinnae en l’àmbit de la solidaritat, però també a l’hora de fer territori i donar a conèixer espais singulars com, en aquest cas, el nou Hotel Font de la Canya.

 

FER UN COMENTARI