El serial sobre els usos del camp de futbol i no la fusió de tots els clubs de Calafell ha acabat com el rosari de l’autora. El 15 d’agost, data assenyalada per l’Ajuntament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van acudir al camp municipal Joan Ríos per evitar que el CF Calafell hi accedís, com ha fet sempre, i va canviar les claus del pany. A més, va demanar a l’Escola de Futbol Base Calafell (fusionada amb la UE Segur), que en tindrà l’usdefruit, que no fes aquell dia entrenament, per evitar trifulgues. Els jugadors del Calafell van acabar entrenant al parc del Vilarenc i posteriorment ho ha fet a les pistes d’atletisme, al camp del Penya Jove de les Roquetes, i el 2021/22 jugarà els partits de 3ª Catalana com a local a Santa Oliva.
El “càstig” de l’Ajuntament al CF Calafell, un club amb 97 anys d’història, ve arran de la decisió del Consistori de fusionar tots els clubs esportius del municipi. El CF s’hi va oposar, també l’Ahtletic Segur (a qui se li ha donat un any més de marge per a la fusió), i l’Ajuntament li ha retirat la cessió d’ús del camp calafellenc.
Decisió presa
Segons Francisco Pérez, president del Calafell, després de resistir-s’hi durant mesos i quan faltaven poques setmanes per al desallotjament, va acceptar la unificació, sempre que el nou club resultant portés el nom de Club de Futbol Calafell, “ja que és el club més antic del municipi”. També acceptava que el nou club tingués una directiva i una presidència noves. Pérez va enviar el 6 d’agost una carta al regidor d’Esports Artur Peña comprometent-se a dimitir immediatament. Però l’alcalde Ramon Ferré ni tan sols va donar resposta a aquesta carta, i al parer de Pérez, “darrere d’aquesta dictatorial decisió de l’alcalde s’hi amaguen altres interessos que ja descobrirem amb el temps”.
Prou de teatre
L’alcalde Ramon Ferré ha replicat demanant a Pérez que deixi de fer teatre en relació a aquest afer. Explica que el seu plantejament és ”aplegar els clubs per crear una base molt potent i, a la vegada, un o dos equips sènior competitius”. Li recorda, a més, que el CF Calafell és “inviable econòmicament” perquè té uns ingressos de socis de 900 euros i unes despeses anuals de 18.000. A més, el 85% dels seus jugadors són de fora del municipi “i en algunes ocasions no han pogut presentar una alineació completa”. Finalment, l’Ajuntament nega els de verd se sumessin finalment a l’acord de filiació. Segons el batlle, “no és possible que el club es pugui sumar a aquest acord perquè no ha complert amb el compromís a què havia arribat a través de la seva comissió de socis, que era la dimissió de la junta i que aquesta donés pas a una junta gestora”.
Un cop passat el desallotjament, Pérez ha dit que el seu compromís era dimitir l’any que ve; insisteix que no es pot obligar els clubs a fusionar-se, i ha denunciat l’afer al Síndic de Greus i a la Federació Catalana de Futbol.