GCR Group ha segellat la compra de la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal i culmina, així, el preacord que les dues empreses van signar el passat 30 de novembre. La previsió és posar en marxa, a principis del 2023, un centre de transformació de residus plàstics per consolidar el lideratge europeu de la firma, amb seu a la Bisbal del Penedès.
Des de GCR Group ressalten que la inversió a Castellet forma part d’un pla d’expansió amb què la firma vol arribar al 2025 triplicant els actuals 170 MEUR de facturació. En el marc d’aquest pla, la intenció és fer a Castellet una planta de reciclatge que potenciï una nova generació de solucions sostenibles per a la industria transformadora del plàstic i, alhora, consolidar els centres de producció de la Bisbal, Tarragona i Barberà del Vallès.
En aquest sentit, la companyia ha explicat a l’ACN que els objectius passen pel llançament de nous productes de valor afegit, entrar a nous mercats i ampliar la capacitat productiva. El director general de GCR Group, Joan Prats, ressalta que la compra de la fàbrica de Castellet “ajuda a consolidar el posicionament com a referents europeus de solucions innovadores de plàstic sostenible”. Prats destaca la col·laboració de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Castellet per arribar a tancar l’acord de compra-venda.
Pel que fa a la plantilla, des de la Generalitat detallen que GCR donarà feina a 60 persones, amb intenció d’ampliar més endavant el nombre de llocs de treball. El preacord signat a la tardor apuntava que es prioritzaria la contractació entre els 190 treballadors de Bosch que van ser acomiadats al novembre. De fet, la contractació de les primeres 60 persones forma part dels requisits de les ajudes que la Generalitat ha concedit a GCR per tirar endavant la reindustrialització. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat “l’èxit” del procés de reindustrialització de la planta de Bosch a Castellet: “La prioritat del Govern és que la indústria recuperi pes en el nostre sistema productiu, cercar inversions i promoure nous projectes industrials”.
En concret, el Departament d’Empresa i Treball ha facilitat un màxim d’1,8 MEUR per afrontar la primera fase de la inversió, que supera els 19 MEUR. Els treballadors que no puguin quedar-se a la nova fàbrica de GCR a Castellet està previst que rebin l’assessorament de la Generalitat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Consorci de la Formació Contínua.
El Departament de Treball recalca que procura fomentar la recol·locació dels extreballadors en altres empreses, mentre posa a la seva disposició el programa FEAG, que té com a objectiu donar una resposta “intensa i especialitzada” a les persones que han estat acomiadades de determinades empreses del sector de l’automoció entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de novembre de 2021.