Històric: El Noia torna a la final de l’OK Lliga 21 anys després

0
154
Els jugadors del Noia celebren la classificació per la final. Foto: Eva Pedrola / CE Noia

Nit històrica a l’Ateneu. El Noia Freixenet va derrotar aquest dimecres al vespre el Deportivo Liceo (4-1) en el cinquè i definitiu partit del play-off de semifinals de l’OK LLiga i s’ha classificat per a la final 21 anys després de l’últim cop. El factor pista va ser determinant perquè els de Sant Sadurní s’imposessin als gallecs en una sèrie on cap equip ha aconseguit guanyar a domicili.

I això que el partit no va començar bé, amb un gol matiner del Liceo al minut 7, a càrrec de Dava Torres. Els locals no es van descompondre i van mantenir la pressió sobre el rival, amb nombroses ocasions que es van anar succeïnt fins que Xavi Costa va poder empatar al minut 17 amb una jugada de murri des de darrere la porteria.

Després del descans va continuar el monòleg dels de Pere Varias, amb un Liceo que resistia en defensa, en ocasions ajudat pels pals de la porteria. No va ser fins al minut 34 que Jordi Bargalló va aconseguir tombar la defensa gallega amb una jugada individual i va fer esclatar l’Ateneu. L’estocada definitiva va arribar dos minuts després amb una diana d’Ivan Morales. Dos cops que van deixar tocat el Liceo, que ja no es va recuperar i encara va encaixar un quart gol, obra de Toni Salvadó.

D’aquesta manera, el Noia jugarà a partir d’aquest divendres la primera final de l’OK Lliga des de la temporada 2002-2003. Igual que aquell cop, el seu rival serà el Barça, que es va desempallegar del Reus Deportiu a l’altra semifinal, per un global de 3 a 1. Els dos primers partits al Palau Blaugrana seran el divendres 14 i el diumenge 16 de juny, mentre que la sèrie es desplaçarà a Sant Sadurní el divendres 21. Serà una oportunitat per sumar el seu segon títol de lliga, després del que van aconseguir el 1988.