Els dies 3 i de 4 de juny tindrà lloc a la rambla de la Generalitat de Vilafranca, al barri de la Girada, la quarta edició de la Fira Mercat Vins Rebels, que ofereix la possibilitat de tastar i comprar únicament vins amb la mínima intervenció humana, és a dir, que siguin ecològics, naturals i biodinàmics. En total hi ha confirmada la presència de 47 cellers d’arreu de Catalunya i més de 250 vins. L’entrada anticipiada al recinte, que es pot adquirir a codetiquets.com, té un preu de 20 euros (22 euros els dies de la fira) i dona dret a una copa Riedel per fer els tastos i per emportar, hom podrà tastar els dos dies tants vins com vulgui i també ofereix un descompte de 5 euros per a la compra d’alguna ampolla. L’horari de la fira-mercat serà els dos dies de 5 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre.
L’organitzador de Vins Rebels, Ton Rimbau, espera que finalment hagi trobat l’emplaçament idoni, després d’haver fet l’esdeveniment a sobre la cobertura de la via i al pavelló firal, emplaçaments on “a l’estiu feia molta calor i a l’hivern, molt de fred, i no va anar bé”. La presidenta de l’Associació de Comerciants de la Girada, Pilar Badell, ho considera el lloc idoni ja que “aquesta rambla és superampla, té ombra i tot el que s’hi fa és un èxit”.
A la fira, a la banda de les parades per tastar i comprar vi, hi haurà dues food trucks, una parada de formatges i lavabos públics. Diumenge a les 6 de la tarda s’hi lliurarà el premi literari “El vi és Cultura”, comissariat per l’escriptor Miquel Florido, de relats de gènere i estil lliure però amb alguna referència al vi. El primer premi serà el pes de la persona guanyadora en litres de vi de diferents cellers que participen en la mostra.
El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, ha destacat el “dinamisme del sector”, que mostra els 47 cellers que hi haurà a una fira d’un sector que “ens singularitza com a territori, com a capital del vi”. També subratlla com a valor afegit el fet que siguin vins “poc agressius amb el territori” i la possibilitat que es dona a “cellers emergents, molts joves, que tenen dificultat per donar a conèixer el seu producte i comercialitzar-lo”. S’espera que hi puguin passar entre 2.000 i 3.000 persones.