La Barraca porta la revetlla a Vilafranca i obre una campanya per finançar la festa major popular

0
870
Laia Blanch, Marta Soler, Raimon Santacana i Roger Martínez, representants de La Barraca. // LA FURA

La Barraca de Vilafranca, col·lectiu de joves que impulsa cada any la programació de la festa major popular de la capital de l’Alt Penedès, ha presentat aquesta setmana les activitats que realitzaran en el marc de la revetlla de Sant Joan i la proposta per finançar la festa major, que es celebra a finals d’agost.

Marta Soler, membre de l’organització, apuntava que aquest 2021 serà el segon any que la Barraca ofereixi activitats per la revetlla: “l’any passat ja vam voler implicar-nos en les necessitats d’aquesta vila en relació a la festa de Sant Joan, perquè fa molts anys que Vilafranca no hi celebra cap activitat de cultura popular. El 2020 ho vam fer al parc del Tívoli, però aquesta vegada celebrarem la revetlla al pati de l’institut Milà i Fontanals per controlar l’aforament i garantir les mesures de seguretat”.

La proposta per Sant Joan de la Barraca inclourà jocs de fusta per la mainada i un sopar popular de carmanyola que anirà seguit d’un concert a càrrec del grup penedesenc Bandau i de punxadiscs locals. Per a participar-hi, caldrà inscriure’s a un formulari que es podrà trobar a les seves xarxes socials.

Micromecenatge per tenir festa major popular

Per altra banda, el membre de la Barraca Raimon Santacana explicava que, després d’un debat intern, el col·lectiu ha decidit impulsar una campanya de micromecenatge per recaptar fons que permetin la celebració d’una programació de concerts i activitats per festa major.

Aquesta campanya ja està oberta i s’ha publicat a la plataforma web Goteo, on les persones interessades poden fer aportacions d’entre els 5 i els 100 euros fins a mitjans d’agost a canvi de productes de merxandatge del col·lectiu com gots, totebags, samarretes, postals o també consumicions per la barra durant les festes.

La Barraca ha fixat un objectiu mínim de 2.000 euros i un de màxim de 4.000, i en funció de les aportacions rebudes es decidiran els concerts i actes. “Normalment ens autogestionem i aconseguim finançar la festa major gràcies al que aconseguim a les barres, però les limitacions d’aquest any de pandèmia, i el fet que l’any passat no tinguéssim festa major, no ho han fet possible. Hem decidit intentar preparar una graella cultural que s’adigui a les propostes que hem fet sempre, i per això necessitarem tenir aquest coixí” apuntava Santacana.

FER UN COMENTARI