La CUP de Vilafranca basa el seu programa electoral en assegurar els drets de tots els veïns

0
291

La CUP de Vilafranca ha presentat aquest dimarts els cinc eixos programàtics en què girarà la seva campanya per a les pròximes eleccions municipals, i els quals tenen com a denominador comú assegurar tots els drets per a totes les persones que viuen a Vilafranca. El primer bloc de propostes s’agrupa al voltant de la democràcia, transparència i bon govern i s’hi inclouen polítiques per garantir la transparència i participació, una fiscalitat justa, etc. El segon eix gira al voltant de l’economia pública, la sobirania i els drets i aquí es treballen propostes de municipalització, economia i treball, habitatge, urbanisme i mobilitat, medi ambient i territori, comerç i turisme, sobirania alimentària i sobirania energètica. En aquest sentit, els cupaires aposten  “per un model de planificació estratègica de l’economia, democràtic, popular i descentralitzat i que es garanteixi l’accés a l’habitatge i dels recursos bàsics per a tota la seva ciutadania, des d’una administració pública municipal amb el deure de desplegar totes les eines que tingui a la seva disposició per fer-hi front”, indicava la cap de llista, Marta Soler.

El tercer bloc se centra a crear comunitat, identitats i convivència i s’hi inclouen propostes de l’àmbit de joventut, gent gran, infància, convivència i cohabitació ciutadana, cultura, educació, salut pública, serveis sanitaris, esports, equitat i accessibilitat, solidaritat i cooperació, antifeixisme, antiracisme, antirepressiu, llengua catalana i Països Catalans. Finalment, el cinquè i darrer bloc és, segons indiquen, més transversal i consisteix a incloure la perspectiva de gèneres i el feminisme en tot el programa: “El feminisme és la lluita per fer front a unes estructures socials, culturals, polítiques i econòmiques: el patriarcat i el capitalisme, que possibiliten i estimulen desigualtats on les dones són ubicades en una posició de subordinació”, reblava Soler.

Pel que fa a propostes concretes, els de la candidatura anticapitalista proposen aplicar la fiscalitat progressiva ajustant i intentant rebaixar al màxim les taxes sobre serveis essencials i municipals com per exemple a l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet; també fan una aposta ferma pels pressupostos participatius i proposen crear la regidoria de barris i una empresa pública de serveis municipals que tindria per objectiu gestionar els serveis que actualment l’Ajuntament té externalitzats. Quant al parc municipal d’habitatges d’ús social, protegit i d’emergència els de la CUP volen ampliar-lo adquirint-ne emprant el dret de tempteig i retracte, construint o rehabilitant habitatges o expropiant temporalment l’usdefruit d’habitatges buits de grans tenidors. També aposten per un sistema de recollida de brossa porta a porta, per crear un recurs d’atenció, suport i assessorament en temes de salut mental i per obrir una oficina de Servei d’Intervenció Especialitzada per oferir atenció integral i recursos a dones víctimes de violència, així com als seus fills i filles. Encara en l’àmbit social, volen municipalitzar els Serveis d’Atenció Domiciliària, els de Teleassistència i garantir el dret a empadronament a totes les persones que ho sol·licitin.

 

 

FER UN COMENTARI