La Fira de Santa Teresa segueix incorporant canvis, que no són de concepció general, però sí que de mica en mica es va fent un vestit nou a si mateixa. Enguany l’Ajuntament ha decidit eliminar el dia de festa local, que era divendres, i alhora reduir la fira un dia ja que començarà divendres, i no dijous.
El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, considera que no té sentit que si la fira vol ser l’aparador de l’activitat econòmica del Vendrell, el divendres de fira les botigues tinguin tancat. El president del CIT, Magí Mateu, diu que era un “contrasentit” i aconsella els comerços que també obrin diumenge.
La Fira serà del 14 al 16 d’octubre, amb una vuitantena d’estands a la Rambla, més onze d’automoció ubicats al pàrquing del Pèlag. Mateu explica que si anys enrere els costava omplir-lo, enguany els ha faltat lloc, amb la incorporació de cinc marques noves (fins arribar a les vint).
Una novetat introduïda l’any passat i que es consolida i amplia és el trasllat de la zona gastronòmica del Puig a la Rambla, davant del centre cívic l’Estació. A més, el Mostraví i la mostra de cerveses que s’alternaven biennalment, desapareixen com a tals i a partir d’ara qualsevol empresa del sector hi podrà tenir espai cada any si ho desitja.
També es manté la Fira d’Abans al carrer Dr. Robert, que vol recrear com era la fira al segle XIX, basada amb l’activitat agrícola i amb recreacions d’època.
Una altra novetat serà que es farà a la plaça Nova la primera Fira hand-made, o do it yourself, o fet a mà. Kenneth Martínez creu que incorporar bricolatge, reciclatge, patchwork, etc. és una manera “d’enganxar a la fira noves formes de consum i producció diferents del mercat, i que tenen moviment propi local”.
La diada castellera, el carrer de l’art, les atraccions o la cercavila de grups de cultura popular del Vendrell seran altres dels atractius de la Fira de Santa Teresa.