La majoria de famílies del càmping Sant Salvador opten per marxar per l’augment de les quotes

0
382
Una de les protestes dels clients afectats del càmping de Sant Salvador. Foto: ACN

Una setantena de les 85 famílies afectades pel canvi de propietat del càmping Sant Salvador, al Vendrell, han optat per marxar davant el que consideren unes “condicions abusives” de la nova empresa que s’encarrega de la seva gestió. Després que la nova propietat, l’empresa HolaCamp, els anunciés al febrer que no els renovava el contracte d’arrendament per aquesta temporada, els afectats van iniciar diverses mobilitzacions.

Les protestes van dur a un procés de negociació i, al final, l’empresa els va oferir mantenir el contracte fins a l’octubre del 2025, però amb unes condicions que la majoria de famílies no han acceptat. Segons han explicat a La Fura des de la plataforma d’afectats, el contracte per temporada “s’ha incrementat un 30%, passant dels 3.700 euros de l’any passat als 5.000 euros d’aquest any”.

A més, el període d’ús de les instal·lacions s’ha reduït, “començant la temporada el 31 de maig i acabant l’1 de novembre”, el que significa que no podrien ser-hi per Setmana Santa. En tercer lloc, denuncien que se’ls volia reubicar en punts “més aïllats” del càmping. Davant aquesta situació, unes 70 famílies han decidit rebutjar l’oferta i marxar del càmping, mentre que les restants 14 han renovat el contracte.

Des d’HolaCamp fixen en vint les famílies que han decidit renovar el contracte d’arrendament i asseguren que han fet un “exercici d’empatia” amb els campistes, donant-los “assistència contínua” i facilitant “el trasllat i la venda dels seus mòduls”, així com el desmuntatge “tant entre setmana com els caps de setmana”, segons el CEO de l’empresa, Alfonso Leprevost.

De fet, un dels problemes afegits és que molts dels clients tenien cases mòbils que han hagut de reubicar en altres càmpings, amb un trasllat que no era gens fàcil. Les famílies denunciaven que l’anterior propietat els havia encoratjat a comprar aquestes cases, que abans es llogaven. Des de la plataforma no descarten, per aquest motiu, mantenir viva la via judicial.

Millora de les instal·lacions

El CEO d’HolaCamp detalla que la nova etapa del càmping suposarà una inversió “de més de 4,5 milions d’euros durant els primers tres anys” per fer una reforma completa. “Hem afegit més de 50 nous allotjaments equipats i s’han reformat els lavabos i altres instal·lacions”, explica Leprevost. Però alguns dels usuaris que han decidit renovar l’estancia asseveren que no s’han fet grans canvis. “Cobren un preu de càmping de primera, però no ho és”, conclouen.

 

FER UN COMENTARI