La pandèmia fa créixer fins a 4.061 el nombre de persones ateses pels serveis socials al Vendrell

0
471
La regidora Montse Martín durant la presentació de l'informe.

La pandèmia del coronavirus ha disparat el nombre de persones que han hagut de trucar a la porta dels serveis socials de l’Ajuntament del Vendrell. Durant l’any 2020 fins a 4061 persones van necessitar algun tipus d’ajuda, 372 més que l’any 2019. En concret, dels 2.867 expedients atesos l’any 2020, 706 corresponen a famílies que s’han adreçat per primera vegada als serveis socials i 2.161 a famílies ja havien fet ús del servei en els anys anteriors i han tornat a formalitzar demanda. De fet, a la capital del Baix Penedès l’atenció als serveis socials ha anat augmentant anualment i en només 5 anys, pràcticament ha doblat el nombre d’usuaris que s’atenen, segons les dades de la memòria de serveis socials que aquest dimarts ha presentat el govern vendrellenc.

La principal demanda que fan les famílies que s’adrecen als serveis socials és poder cobrir les necessitats bàsiques, com ara l’alimentació i la higiene. Per això, durant els mesos més durs de la pandèmia, d’abril a desembre de l’any passat, l’ajuntament va posar en circulació 109 targetes moneder perquè fins a 83 famílies poguessin comprar menjar, productes de neteja o medicaments. Són targetes bancàries on l’ajuntament carrega diners mensualment i que només permeten fer pagaments en supermercats i farmàcies. Fins a 17.580 euros ha estat l’import destinat per l’ajuntament a aquestes ajudes alimentàries.

Un dels serveis que també va veure créixer el nombre d’usuaris va ser el menjador social gestionat per la Fundació Santa Teresa. Durant els mesos de confinament el servei es va veure obligat a augmentar el nombre de places mensuals de 35 a 70. El servei d’assistència domiciliaria (SAD) també va créixer fins a les 221 famílies a causa del tancament dels centres de dia durant la pandèmia.

Per franges d’edat, les persones que més ajudes van sol·licitar als serveis socials de l’ajuntament van ser dones d’entre 18 i 64 anys. De fet, les dones són les que més ajuda demanen en totes les franges i, en total, fins a 2.431 van rebre atenció social, molt per sobre dels 1.624 usuaris homes.

FER UN COMENTARI