La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector preveu una davallada de la producció de la vinya d’un 60% a causa de la sequera, una situació que s’arrossega des de finals de l’any 2020. A determinades zones del país, però, la preocupació augmenta, com al Penedès, on es podria arribar a perdre el 80% del raïm. Són dades que han donat a conèixer aquesta setmana diverses cooperatives vitivinícoles, en el marc d’una trobada a Sant Jaume dels Domenys, que ha servit per posar en comú els estudis d’afectació de l’actual sequera.
El sector es mostra preocupat perquè, malgrat la caiguda en l’entrada de raïm, igualment hauran de fer front a unes despeses fixes. És per això que el responsable de vi i cava de la FCAC, Joan Josep Raventós, ha aprofitat la trobada per exigir mesures per pal·liar els efectes de la manca de producte a les cooperatives “davant d’una davallada històrica de la producció” que pot tenir conseqüències “nefastes per al sector”.
Raventós augura que la manca de viabilitat de les empreses podria traduir-se en l’abandonament de les terres.