El Grup d’Estudis Quintinencs publica un recull de 80 articles sobre Sant Quintí apareguts en 32 periòdics de Catalunya i Espanya de la segona meitat del segle XIX. Sant Quintí a la premsa en temps de Joan Sardà i Lloret. Primer període: 1851-1885, editat per l’exalcalde Ramon Creixell, es presentarà aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre a la biblioteca Joan Sardà, compilats per Aureli Díaz, que treu a la llum referències explícites a diversos episodis quintinencs de les guerres carlines, els moviments federalistes i republicans, els grups lliurepensadors i espiritistes, la implantació d’infraestructures viàries i ferroviàries, als incipients serveis públics (correus, ensenyament, notaria), etc.
Creixell explica que el llibre mostra “com s’orienta un municipi, llavors el més industrialitzat del Penedès històric, junt amb el veí Sant Pere de Riudebitlles i després de Vilanova i la Geltrú, plenament inserit en els moviments socials, culturals i polítics del país en la convulsa segona meitat del segle XIX”. Amb preàmbul de Josep Maria Masachs, director de l’Arxiu Històric de l’Alt Penedès, el llibre s’il·lustra amb obres mestres de la pintura catalana del segle XIX del catàleg del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
Aquesta és la segona publicació de la col·lecció “Quintinois & Quintinoies”, denominació que recupera uns gentilicis, avui en desús, sinònims de quintinenc i quintinenca. La primera, Ocells de Sant Quintí que abeuren i xipollegen a Matàsens, és una obra de divulgació de l’ornitologia local de la qual és autor l’exalcalde Camil Fortuny.