La vendrellenca Astrid Solé rescata en un llibre la història desconeguda d’un grup de lluita obrera i anticapitalista

0
153

La periodista vendrellenca Astrid Solé Jordà ha publicat el llibre Segon homenatge a Catalunya, que presentarà el 31 de gener a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell. El llibre recull la història d’un grup autònom de lluita obrera que es va formar l’any 1972 i que va seguir en actiu fins al 1988, lluitant contra el capitalisme i per aconseguir un món més igualitari i lliure.

Tot i que actuaven principalment a Barcelona, amb el temps es van anar internacionalitzant, alhora que establien forts contactes amb Europa. El grup va tenir vincles amb el MIL i, quan van detenir a alguns membres, entre ells Salvador Puig Antich, van crear el Comitè de Solidaritat amb els Presos del MIL per intentar, sobretot, aconseguir l’indult per Puig Antich.

La història del grup no s’havia explicat amb deteniment fins ara. L’autora ha parlat amb 30 membres i, a partir dels records dels protagonistes, narra al llibre totes les accions que van dur a terme i els motius pels quals les van fer. Llicenciada en Periodisme per la UPF, Solé ha treballat en diversos mitjans de comunicació i s’ha especialitzat en la recerca documental i arxivística i en la recuperació de la memòria oral. És coautora dels llibres Un cop fort i sec (Editorial Cossetània, 2009) i Jaume Vidal i Vidal. Compositor i graller del Vendrell (Amics de l’orgue del Vendrell, 2020).

FER UN COMENTARI