L’alcalde i candidat Pere Regull es va endur tot el protagonisme de l’acte central de campanya de Junts per Vilafranca, que va tenir lloc dimarts al vespre en un auditori del Vinseum que es va omplir. Després d’una breu presentació de la seva mà dreta, el regidor i candidat núm. 3 Aureli Ruiz, i de la jove Núria Rovira, desena a la llista, i de projectar un vídeo de persones que donen el seu recolzament a la candidatura hereva de CiU, Pere Regull va dur a terme un parlament en què hi va haver molt de passat, projecció de futur i també unes gotes de vivències personals.
Va començar recordant l’amenaça que entre 2003 i 2009 (els seus anys d’oposició) Vilafranca fos assimilada pel model metropolità de naus industrials: “Estàvem en perill perquè Barcelona es volia expandir i nosaltres tenim molt terreny pla i som a prop”. Amb la seva arribada a l’alcaldia, es va trobar amb una gran sort i una gran desgràcia: la crisi va frenar l’expansió, però alhora va retallar el pressupost municipal en 13 milions. I a més, els seus ara socis de govern, el PSC, “han permès fer el que estaven desfent, mantenir el Penedès”.
Ara que l’Ajuntament ha començat a remuntar en ingressos, va seguir Regull, és hora de “poder tornar a embellir Vilafranca, comencem a fer la ciutat bonica”. I el futur? Doncs, passen per tres eixos, segons el candidat: mantenir-se com a capital del vi, que és “l’economia que ens fa coneguts”; la cultura popular (festa major, castells, Fira del Gall, el mercat del dissabte, “que hi ve molta gent i no hi donem valor”) i qualitat de vida. En aquest darrer eix hi inclou totes les seves propostes programàtiques, com els 60 pisos per a joves, 200 places de residència per a gent gran, 100 pisos tutelats, també més sales d’estudi i ampliar la biblioteca Torras i Bages, sense descartar una segona biblioteca; portar l’hemodiàlisi a Vilafranca… La proposta més innovadora és donar suport als infants amb dislèxia o trastorns mental, que no estan coberts per la sanitat pública. També es va mostrar convençut que “Si Calatayud té AVE, nosaltres en tindrem”, i va admetre que ha comès l’error de voler aprovar el Pla del Molí d’en Rovira en any electoral, tot i defensar-lo perquè el barri “té un 30% d’immobles buits i s’està morint”. Quant a la polèmica per les naus que aniran a terra, va dir que se salven les més rellevants de la façana de la via, i que si volguessin preservar les que no tenen valor, s’hauria de compensar amb majors edificacions.
Finalment, va parlar de pactes. Va recordar que ni ERC ni la CUP havien volgut saber res d’entrar al govern perquè li van dir que “estratègicament no els interessa” i, en canvi, “els nostres arxienemics ens van acceptar el programa” i va fer el pacte que ha donat estabilitat i ha desbloquejat l’Ajuntament. Passat eleccions, tornarà a parlar amb ERC.