L’empresa Torclum de la Bisbal del Penedès ha rebut el premi ‘Best Storytelling’ del certamen internacional ‘World Food Gift Challenge 2023’. Es tracta d’un guardó amb el qual es premien els millors aliments i productes per regalar. Torclum es dedica a la producció d’oli d’oliva verge extra i altres productes ecològics. El jurat n’ha distingit el seu producte ‘Pack Masia’, que inclou dotze olis aromatitzats. La cerimònia s’ha fet a l’illa grega de Kos.
Amb aquest premi, el jurat ha volgut reconèixer la capacitat de Torclum per narrar la història dels seus productes artesanals i del territori d’on provenen, a través d’una marca i unes presentacions originals. Aquest lot guardonat inclou olis amb sabors vinculats al Mediterrani, com els ceps, la farigola, la tòfona blanca o negra, la garrofa o la llimona. Es presenta amb una capsa de cartó reciclable en forma de masia.
L’empresa bisbalenca fa tot el procés de producció dels embalatges i la impressió amb proveïdors locals, seguint una filosofia d’apostar pel quilòmetre zero. “Sempre hem volgut promoure la gastronomia de la nostra regió, destacant la riquesa dels productes que s’elaboren. Darrere d’això sempre hi ha una història que mirem de transmetre als consumidors com a part de l’experiència dels nostres productes”, expliquen Jordi Pascual i Ester Andreu, propietaris de Torclum.
El ‘World Food Gift Challenge’ està organitzat per la Plataforma de Regions Gastronòmiques del Món i l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). El seu objectiu és “celebrar la diversitat culinària i cultural, i promoure la importància dels regals gastronòmics i artesanals relacionats amb el menjar, com a elements integrants de les diverses identitats gastronòmiques regionals”. En aquesta edició hi han pres part una trentena de productors de vuit regions gastronòmiques europees.