Les xarxes socials

0
110

A causa de l’impacte evident de les xarxes socials en la salut mental i les relacions dels joves, considero que cal una correcció en el seu ús per tal de preservar l’estabilitat dels qui les utilitzen de forma desmesurada. Les comparacions que sorgeixen de les xarxes socials i el que perceben els usuaris d’aquestes, deriven en problemes molt més greus, que podrien evitar-se si se’n fes un millor ús. Considero que és important contemplar la situació i prendre mesures.

És un secret a veus que la velocitat de la realitat que ens envolta sovint ens sobrepassa. Ens veiem immersos en un món digital que ens condiciona. Estem tan constantment connectats als dispositius electrònics que estem perdent la capacitat de relacionar-nos, de crear relacions humanes. Avui ja hem substituït les relaciones reals, properes i empàtiques, per relacions sintètiques, molt més distants i apàtiques.

Interactuem des d’un perfil que suposadament ens representa, i des d’on compartim publicacions que semblen descriure situacions idíl•liques, que probablement són molt lluny de ser-ho. Això pot derivar en problemes de salut mental, dels qui pretenen mostrar una cosa que no s’ajusta a la realitat, i de qui percep una vida idíl•lica que representa allò que desitjaria per ell. Aquesta situació pot derivar a sentiments d’inferioritat i comparacions negatives que resultin en problemes d’ansietat, disminució de la pròpia autoestima o fins i tot addiccions.

Si contemplem la situació amb perspectiva veiem que l’arribada de les xarxes socials ha aportat múltiples beneficis, i que l’avenç tecnològic és la base del progrés avui dia. No obstant, hem de ser conscients dels perills que presenta aquest fenomen i fer-ne un ús conscient i regulat per tal de protegir la nostra privadesa i salut mental.

Arnau Mata

Sant Sadurní d’Anoia

 

FER UN COMENTARI