L’exposició “París-Barcelona, la visió femenina de la Belle Époque”, des de divendres a Vilafranca

0
616

Aquest divendres a les 7 de la tarda s’inaugurarà al Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae l’exposició “París-Barcelona, la visió femenina de la Belle Époque”, que es podrà visitar fins al 23 d’abril. Una exposició sobre la visió femenina i feminista de la Belle Époque, plasmada amb obres de grans artistes, amb la cura i la gestió del Museu del Modernisme de Barcelona i la Galeria d’Art Gothsland.

 La mostra posa el focus en el paper de la dona en l’art a finals del segle XIX i principis del XX, ja sigui com a model o inspiració de grans artistes, o posant la mirada a artistes femenines que van triomfar a París, i es complementa amb aportacions personals de la catalana Lola Anglada.

El recorregut de la mostra comença presentant a les dones models com Júlia Peraire musa i esposa de Ramon Casas, així com també Carmencita, una model que Casas tenia molt sovint al seu estudi i que poca cosa sabem d’ella. També destacar Bárbara i Marion Deering, filles del magnat Nordamericà i amic íntim de Casas. Aquestes són algunes de les muses que veurem al recorregut d’aquesta mostra.

A més de Ramon Casas i Lola Anglada, la mostra reuneix una vintena d’obres de pintors Santiago Rusiñol, Joan Brull, Hermen Anglada, Joan Cardona, Lluís Graner, Francisco Masriera, Isidre Nonell, entre altres, en diferents formats com oli sobre tela, carbonet, aquarel·la, cromolitografia i fototipias sobre paper, etc.

París va ser la capital per excel·lència de l’art als segles XIX i XX. Va atreure pintors, arquitectes i músics d’arreu del món que van revolucionar l’art de l’època. Artistes emergents i consolidats es van traslladar a la ciutat per submergir-se en l’ambient bohemi, formar part dels cercles socials, inspirar-se artísticament i comercialitzar les seves obres. París, doncs, va ser centre neuràlgic de la cultura.

FER UN COMENTARI